Instanţa a suspendat a doua demitere a lui Oprescu de la Universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat şi ultimele ordine semnate de ministrul sănătăţii privind revocarea din funcţie a lui Sorin Oprescu de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat şi ultimele ordine semnate de ministrul sănătăţii privind revocarea din funcţie a lui Sorin Oprescu de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), dar şi pe cele de numire a unei noi echipe de conducere.
Avocatul Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Piperea, spune că va face recurs, iar suspendarea ordinelor nu înseamnă că Sorin Oprescu va fi repus în funcţie. "Vechiul Comitet Director nu este repus în funcţie, dar nici actualul Comitet Director nu mai are atribuţii. La Spitalul Universitar nu mai există în drept o conducere. Ca să se întoarcă pe funcţie Sorin Oprescu, ordinul ar fi trebuit anulat. Cel mai probabil, ministrul sănătăţii va numi un manager interimar, până la soluţionarea de fond a cauzei", a declarat Gheorghe Piperea. Pe de altă parte, Antonie Iorgovan, care îl reprezintă pe Oprescu, spune că efectul imediat trebuie să fie repunerea în drepturi a senatorului PSD. Curtea de Apel Bucureşti a suspendat şi ordinele ministrului sănătăţii care au dus la revocarea pentru a doua oară din funcţie a lui Sorin Oprescu de la Spitalul Elias, decizia fiind executorie, deşi nu este definitivă.
Nicolăescu va numi o nouă conducere provizorie
Eugen Nicolăescu a fost anunţat de avocaţii săi, în timpul şedinţei de guvern de ieri, că Sorin Oprescu a obţinut o decizie favorabilă. "Este vorba de suspendarea ordinelor de demitere şi numire, dar nu înseamnă şi execuţia imediată a acestei decizii. Ne vom continua activitatea până se va judeca şi pe fond", a spus ministrul sănătăţii. Întrebat cine va conduce activitatea până la o hotărâre definitivă a justiţiei, Nicolăescu a răspuns zâmbind: "Conducerea pe care o voi numi astăzi, tot aşa, ca provizorat".

La primul proces după demiterea lui Sorin Oprescu de la Spitalul Universitar, sindicaliştii din această unitate medicală au prezentat documente care arătau că situaţia este gravă. Director SUUB, conf. dr. Gheorghe Iana, a declarat că probele prezentate la proces sunt false. "Cel care a făcut aceste declaraţii poate fi acuzat de mărturie mincinoasă", susţinea, la rândul său, dr. Silviu Mănescu, directorul medical adjunct.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite