Inspectorul general şcolar din Mehedinţi riscă să fie dat afară din învăţământ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele infrastructurii educaţionale din judeţul cu cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor de reabilitare a şcolilor nu datează din această primăvară, cum dorea inspectorul general

Problemele infrastructurii educaţionale din judeţul cu cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor de reabilitare a şcolilor nu datează din această primăvară, cum dorea inspectorul general Chircu să se înţeleagă, ci încă din 2006. În acest timp, Doiniţa-Mariana Chircu (foto) continuă să se afle într-un straniu concediu medical.

Colegii ei din inspectorat sunt sfidaţi în continuare. Nici până ieri inspectorul Chircu nu binevoise să aducă certificatele medicale pentru luna august şi pentru cea în curs. "Potrivit legii, certificatele medicale se depun între data de 1 şi 5 a lunii următoare perioadei în care persoana a fost bolnavă.

Altfel, riscă să i se desfacă contractul de muncă pentru absenţe", precizează inspectorul şcolar general interimar pe Mehedinţi, Antonică Mateescu. Potrivit datelor existente la ISJ, din aprilie şi până pe 14 august 2007, Doniţa Chircu totalizase 93 de zile de concediu medical. "Deşi fusese atenţionată încă din primele zile ale acestei luni să aducă certificatele medicale, inspectorul general Chircu ne-a spus că abia mâine (astăzi, n.r.) va veni cu ele. Noi o mai aşteptăm totuşi...", spune Mateescu.


Un puţ, două puţuri...

Într-o discuţie purtată anterior, inspectorul general Chircu a tot încercat să-i indice ca vinovaţi pentru starea precară a şcolilor din Mehedinţi pe primari şi pe "adversarii politici" din ISJ. Numai că datele din teren stau cu totul altfel.

Secretarul de stat în MECT, Svetlana Preoteasa, s-a luat cu mâinile de cap când a văzut cum s-au dus pe apa Sâmbetei banii alocaţi de minister, în 2006, în acest scop. "În două şcoli din localitatea Floreşti, am văzut doar dezastru ! Într-una nu puteai intra din cauza mirosului degajat de mucegaiul de pe pereţi şi de murdăria de şoareci!

La a doua, pe lângă inexistenţa igienizării, se săpaseră două puţuri: unul în 2006, şi altul - acum câteva luni ! Nimeni nu mi-a putut spune de ce a fost nevoie de două... Şi aflate unul lângă celălalt ! Cert este că amândouă au costat bani frumoşi !", ne-a semnalat Preoteasa. (Sorin Iordache)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite