Inspectorii şcolari resping destituirile din învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia ministrului Hărdău de a sancţiona 94 de profesori a declanşat un nou scandal în învăţământ. După ce sindicaliştii au anunţat că vor boicota bacalaureatul, şi inspectorii

Decizia ministrului Hărdău de a sancţiona 94 de profesori a declanşat un nou scandal în învăţământ. După ce sindicaliştii au anunţat că vor boicota bacalaureatul, şi inspectorii şcolari generali sar în apărarea profesorilor evaluatori propuşi de ministrul Mihail Hărdău pentru desfacerea contractului de muncă sau diminuarea salariului.
"Nu pot vorbi de colegii mei că au rea-credinţă sau că sunt corupţi. Sunt de partea lor, atâta timp cât nu s-a dovedit că au greşit. Să nu uităm că baremul la proba de limba română nu a fost clar formulat. În comisii, am avut numai profesori cu mare experienţă în evaluare. În condiţiile în care sunt plătiţi cu două milioane de lei, ei consideră, pe bună dreptate, că se supun unui risc participând la examenul de luna aceasta", ne-a declarat Sandu Pocol, inspector şcolar general ISJ Maramureş. "S-a creat o atmosferă de neîncredere în examenele naţionale - spune Honorius Moţoc, inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa. Sistemul nu este bine pus la punct. Am fost surprins să aflu cine sunt profesorii sancţionaţi. Îi cunosc şi sunt foarte buni". Inspectorul şcolar general de Teleorman, Cristiana Burlacu, spune că "ameninţările ministrului sunt puţin forţate. E cumplit şi foarte dureros pentru profesori. Cred că vom avea mari probleme cu asigurarea evaluatorilor pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului. Teama dascălilor va fi amplificată". şi în Neamţ, profesorii sunt revoltaţi de deciziile ministrului Hărdău. "Nu cred că aceasta este modalitatea bună de comunicare între Ministerul Educaţiei şi profesori. Ministrul ne-a ameninţat că ne va destitui. Suntem în echipa lui, nu în echipa adversă", consideră inspectorul general de la ISJ Neamţ, Dorina Luminiţa Drexler.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite