Inspectoratul în construcţii, chemat să-şi bage nasul în afacerile primarului din Cârna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Cârna, Constantin Radu, este acuzat de mai mulţi localnici că a distribuit după bunul plac materialele de construcţii pentru refacerea caselor afectate de inundaţii. Primarul se

Primarul din Cârna, Constantin Radu, este acuzat de mai mulţi localnici că a distribuit după bunul plac materialele de construcţii pentru refacerea caselor afectate de inundaţii. Primarul se apăra şi spune că nu a făcut altceva decît să respecte lista întocmită de Prefectură.
Inspectoratul de Stat în Construcţii a început verificări după ce mai mulţi localnici şi consilieri locali au dezvăluit că edilii din comună au împărţit materiale de construcţii şi la oameni ale căror gospodării au scăpat de apele Dunării. Astfel, o comisie formată din consilierii locali şi un reprezentant al Inspectoratului în construcţii au luat la puricat fiecare casă în parte. "Au făcut şmecherii cu materialele de construcţii. În loc să dea la oamenii care nu mai au case, ei au împărţit la rude, nepoţi şi cunoştinţe", a acuzat un sinistrat.

Casele "bune", udate pentru control
Un localnic ne-a povestit că s-au dat materiale de construcţii şi pentru garaje, în condiţiile în care alţii nu au primit nici măcar pentru case. Consilierii locali din Cârna au trimis un memoriu la Prefectură, prin care l-au acuzat pe primar că nu a împărţit cum trebuie materialele de construcţii.
"Au primit materiale oameni care nu au nici pe dracu la casă, dar sunt în relaţii bune cu primarul şi viceprimarul", a dezvăluit un consilier local. "Când au auzit că se face reevaluarea caselor, au început să le ude pe furiş şi să dea tencuiala jos, ca să pară afectate", ne-a spus Maria Voicu, în vârstă de 55 de ani, a cărei casă a fost distrusă de apele Dunării. "În loc să dea aici, pe linia noastră, ei au dat pe unde au vrut", a acuzat femeia.
Primarul Constantin Radu a declarat că el nu a făcut altceva decât să respecte lista cu sinistraţii aşa cum a reieşit în urma evaluărilor făcute de comisia Prefecturii Dolj. "Eu nu ştiu să se fi dat materiale de construcţii şi la alţi oameni în afara listei întocmite de Prefectură. Poate să se verifice încă o dată lista", s-a apărat primarul.
În Cârna au fost afectate de inundaţiile din aprilie 248 de case, potrivit datelor puse la dispoziţie de primar. Dintre acestea, 34 vor fi reconstruite de guvern, restul oamenilor urmând să primească materiale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite