Inspectii secrete la vila din Sardinia a lui Silvio Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politia judiciara italiana a efectuat in secret mai multe inspectii la lucrarile realizate la Villa Certosa, resedinta din Sardinia a premierului italian Silvio Berlusconi. Inspectiile, ordonate de

Politia judiciara italiana a efectuat in secret mai multe inspectii la lucrarile realizate la Villa Certosa, resedinta din Sardinia a premierului italian Silvio Berlusconi. Inspectiile, ordonate de Parchetul din Tempio Pausania, trebuiau sa verifice daca lucrarile au fost conforme normelor in vigoare in domeniul constructiilor, a declarat procurorul Valerio Cicalo. in urma cu opt luni, Parchetul a cerut guvernului permisiunea pentru efectuarea unei inspectii, dar aceasta s-a opus ferm, invocand "secretul de stat". Berlusconi a explicat ca lucrarile efectuate la Villa Certosa sunt determinate de motive de securitate, din cauza "vizitelor continue ale unor lideri straini". El a decis construirea unui debarcader impozant, numit "buncarul" de catre organizatiile de protejare a mediului. Acestea si opozitia nu sunt de acord cu lucrarile respective, considerand ca se incalca legea care interzice efectuarea de interventii importante in zone protejate.
Finlandezii, suparati ca play-boy-ul Silvio le-a vrajit presedinta
O gluma a premierului italian, Silvio Berlusconi, care a declarat ca "a curtat-o pe presedinta Finlandei" pentru a stabili sediul Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara la Parma, in nordul Italiei, a declansat un incident diplomatic intre cele doua tari. Ambasadorul italian la Helsinki, Ugo de Mohr, a fost convocat, miercuri, la Ministerul finlandez al Afacerilor Externe, unde i-a fost impartasita "stupoarea Guvernului finlandez in urma declaratiilor facute de Silvio Berlusconi la adresa presedintei Tarja Halonen", a informat agentia de presa Ansa, citand surse diplomatice finlandeze. Sediul agentiei a fost stabilit, in 2003, la Parma, dupa ce Italia a dus o lupta dura pentru castigarea acestui drept. Marti, cu ocazia inaugurarii sediului agentiei, Silvio Berlusconi s-a laudat in gluma ca "a desfasurat toate talentele sale de playboy si chiar i-a facut curte presedintei Finlandei" pentru a obtine castig de cauza. "A fost vorba despre un suras, despre un compliment, despre un mod de manifestare a simpatiei cu ocazia unui eveniment festiv", a explicat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al lui Berlusconi, Paolo Bonaiuti. "Nu vad in aceasta motivul unui incident diplomatic", a adaugat el. Cazul a generat un nou val de critici la adresa premierului italian din partea opozitiei de stanga de la Roma. Opozitia i-a cerut sefului diplomatiei italiene sa se prezinte in fata Parlamentului pentru a explica acest incident.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite