Înmatriculările auto, mai lejere după 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înmatriculările auto vor fi mult mai simple după 1 decembrie, dată la care va intra în vigoare noul Cod Rutier. Pentru acest lucru au fost introduse în legislaţie mai multe prevederi conforme

Înmatriculările auto vor fi mult mai simple după 1 decembrie, dată la care va intra în vigoare noul Cod Rutier. Pentru acest lucru au fost introduse în legislaţie mai multe prevederi conforme normelor europene.
"Conceptul de înmatriculare conti-nuă a eliminat operaţiunea de radiere-reînmatriculare, vehiculul fiind înscris permanent în registrul naţional al vehiculelor înmatriculate, pe numele proprietarilor succesivi. Astfel, se va proceda la înscrierea în evidenţe a unui vehicul de către primul proprietar, iar la înstrăinările ulterioare ale acestuia se va face doar transcrierea transmiterii dreptului de proprietate", ne-a declarat subcomisarul Mihai Enache de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.
La cererea scrisă a deţinătorului unui vehicul, în talon poate fi înscrisă şi o altă persoană decât proprietarul, specificându-se calitatea în care aceasta poate utiliza vehiculul. În cazul în care proprietarul vehiculului este o societate de leasing, este obligatorie menţionarea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi a datelor de identificare a utilizatorului.
Taxele vor putea fi plătite cu cardul
Taxele şi tarifele aferente înmatriculărilor, cu excepţia primelor de asigurare, vor putea fi achitate la ghişeele poliţiei inclusiv prin mijloace electronice de plată. De asemenea, societăţile abilitate să comercializeze vehicule noi şi societăţile de leasing din România pot solicita, pe cale informatică, înmatricularea sau autorizarea provizorie pentru circulaţie a vehiculelor, prin intermediul unei aplicaţii informatice.
Vehiculele mai vechi de 30 de ani, radiate cu o simplă declaraţie
Pentru vehiculele cu o vechime de peste 30 de ani, înmatriculate în sistemul vechi, radierea se poate face în baza unei declaraţii pe proprie răspundere a proprietarului sau a moştenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat şi nu mai circulă pe drumurile publice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite