Îngrămădeală pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngrămădeală pe litoral
Îngrămădeală pe litoral

Astăzi, pe litoralul intern al Mării Negre, se află aproximativ 120.000 de turişti, cu 9.000 mai puţini decît sâmbăta trecută, potrivit datelor Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Citeşte şi:

Hunedoara: Ungurii din Harghita se scaldă la Geoagiu

Căldurile insuportabile i-au determinat pe români şi în acest weekend să ia cu asalt staţiunile de la mare pentru a se răcori. Astăzi au fost înregistraţi pe litoralul intern aproximativ 120.000 de turişti, dintre care 5.500 sunt străini.

Cea mai solicitată staţiune în acest week end este Neptun, urmată de Mamaia, de Costineşti şi de Eforie Nord.  De asemenea, în Năvodari sunt cazaţi 6.723 de turişti, în Vama-Veche - 5.503, în timp ce în Mangalia sunt înregistraţi  4.421 de turişti, iar la Techirghiol sunt 2.420.

România dispune de aproximativ 300.000 de locuri de cazare, dintre care 120.000 sunt numai în staţiunile de la Marea Neagră.

Anul acesta sunt aşteptataţi pe litoralul intern al Mării Negre peste 1,7 milioane de turişti, potrivit estimărilor operatorilor din turism.

Amenzi usturătoare

Agenţii de control au verificat în acest sfârşit de săptămână aproximativ o sută de de unităţi de turism, printre care unităţi de cazare, de alimentaţie publică, plaje şi unităţi de agrement, dintre care au fost sancţionate contravenţional 26 şi s-au aplicat amenzi în valoare totală de 66.000 de lei, a declarat, astăzi, elena Udrea, ministrul turismului.

„Litoralul este plin, este soare afară şi sigur că datorită supraaglomerării litoralului ne-am gândit ca în această perioadă să intensificăm controalele pe care reprezentanţii Ministerului Turismuluile le desfăşoară pe litoral. Astfel, am încercat să verificăm în special în această perioadă organizarea plajelor şi, de asemenea, situaţia calităţii serviciilor care sunt prestate către turişti, deoarece, aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, în acest weekend sunt peste 120.000 turişti pe litoral, se aşteaptă să se ajungă chiar la 150.000“, a explicat Udrea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite