Înghesuit de propria coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia aflată la guvernare devine, din ce în ce mai mult, o alianţă anti-Băsescu, doar în acest weekend şeful statului fiind atacat, mai mult sau mai puţin deschis, de liderul PC, Dan

Coaliţia aflată la guvernare devine, din ce în ce mai mult, o alianţă anti-Băsescu, doar în acest weekend şeful statului fiind atacat, mai mult sau mai puţin deschis, de liderul PC, Dan Voiculescu, de preşedintele UDMR, Marko Bela, şi de premierul Tăriceanu.
Voiculescu este cel care, la congresul PC, a lansat cel mai dur atac la adresa preşedintelui României. "Îi place la nebunie rolul lui Iliescu (...) Îi preia electoratul cu fes. Acum vrea să-i preia şi partidul-front şi, probabil, în curând, îşi va depăşi idolul. Va conduce revoluţia partidului împotriva capitaliştilor nesătui şi a clasei politice corupte", l-a ironizat liderul PC pe Băsescu. Ieri, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax, premierul Tăriceanu a avut o serie de critici cu un conţinut asemănător, chiar dacă nu a rostit numele lui Băsescu.
"Am senzaţia că unele dintre partidele politice, şi din cauza dimensiunilor pe care le au, se poartă exact, aş cita serialul acela de film
Tânăr şi neliniştit
. Cam aşa sunt şi partidele acestea care, în lipsa unui proiect politic major, nu au decât o temă care este revoluţia permanentă şi care în România se traduce prin alegeri anticipate", a teoretizat Tăriceanu. În sfârşit, preşedintele UDMR, Marko Bela, s-a alăturat şi el corului nemulţumiţilor şi i-a cerut imperativ lui Băsescu să pună capăt atacurilor PD la adresa statutului minorităţilor naţionale. Întreaga dispută apare pe fondul unei provocări lansate de vicepreşedintele PD Cezar Preda: este necesară schimbarea raporturilor de forţe din interiorul coaliţiei. În traducere liberă, aceasta ar însemna că PD îşi doreşte fotoliul de prim-ministru şi eliminarea PC şi UDMR de la guvernare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite