Înghesuială la înscrierea în facultăţile din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canicula de ieri a fost dublată, în Capitală, de febra înscrierilor la examenul de admitere în universităţi. În timp ce la Politehnică înscrierile luau sfârşit, la Universitatea Bucureşti

Canicula de ieri a fost dublată, în Capitală, de febra înscrierilor la examenul de admitere în universităţi. În timp ce la Politehnică înscrierile luau sfârşit, la Universitatea Bucureşti erau în plină desfăşurare.

Ca în fiecare an, facultăţile de limbi străine şi cea de Drept sunt la mare căutare, dovadă fiind şi numărul mare de înscrişi până ieri, deşi opţiunile pot fi făcute şi mâine, inclusiv. La Facultatea de Litere sunt disponibile 440 de locuri finanţate de la bugetul de stat, iar până ieri se înscriseseră aproape 2.500 de candidaţi.

Pentru Facultatea de Limbi Străine optaseră, până aseară, 2.000 de candidaţi pentru cele 370 de locuri fără plată. Oficialii Universităţii Bucureşti se aşteaptă ca, la aceste două specializări, concurenţa să depăşească 10 candidaţi pe un loc.

La nivel naţional există 57.000 de locuri fără plată în facultăţile de stat.
Totuşi, pentru a fi siguri că vor avea un loc la facultate din toamnă, mulţi dintre absolvenţii de liceu s-au înscris la mai multe facultăţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite