Înghesuială mare la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

decât ora fixată, întrucât completul analiza soarta celor 14 membri ai clanului "Roşca". În acest timp, într-o sală alăturată, Ovidiu Tender încerca să demonstreze că privarea lui de

decât ora fixată, întrucât completul analiza soarta celor 14 membri ai clanului "Roşca". În acest timp, într-o sală alăturată, Ovidiu Tender încerca să demonstreze că privarea lui de libertate nu este decât rezultatul abuzurilor procurorilor.

Dinu Patriciu, liber
Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, va fi cercetat în libertate. Aceasta este decizia irevocabilă a instanţei Curţii de Apel Bucureşti, care, ieri, a respins recursul procurorilor nemulţumiţi de hotărârea Tribunalului Bucureşti de a-l cerceta pe omul de afaceri în stare de libertate. Din cei trei judecători care au făcut parte din completul de judecată, doar unul s-a opus cercetării în libertate a lui Patriciu. O altă eventuală cerere de arestare a procurorilor pentru Dinu Patriciu nu mai este posibilă decât în cazul în care anchetatorii descoperă noi infracţiuni pe care acesta să le fi săvârşit, altele decât cele 12 pentru care preşedintele Rompetrol este cercetat în prezent.
Imediat după aflarea sentinţei, Patriciu a declarat că îşi va retrage plângerea împotriva statului român doar în momentul în care el şi persoanele acuzate în dosarul "Rompetrol" vor fi scoase de sub urmărire penală, având în vedere că toate "infracţiunile" nu au fost dovedite de procurori. "Nu există prejudiciu în dosar, abia după doi ani de anchete s-a dispus efectuarea unei expertize", a declarat Patriciu.

VIP-uri în instanţă pentru Tender
Omul de televiziune Florin Călinescu, rapsodul Gheorghe Turda, precum şi actorul Ion Dichiseanu au venit, ieri, la Curtea de Apel Bucureşti să-l susţină pe Ovidiu Tender. Omul de afaceri a fost adus cu mascaţi la instanţă, unde s-a judecat recursul său la decizia Tribunalului Bucureşti de a-i prelungi mandatul de arestare cu încă 30 de zile în dosarul "RAFO". La un moment dat, Florin Călinescu i-a cerut procurorului să probeze acuzaţiile aduse omului de afaceri, fiind atenţionat de judecători că, dacă nu păstrează liniştea, va fi invitat să iasă din sală. Ovidiu Tender a spus că singura lui vină este că a crezut în economia de piaţă şi mai ales în schimbările de la Revoluţia din 1989. "Faptul că sunt arestat îmi dăunează imaginii atât pe plan intern, cât şi pe plan extern", a subliniat Ovidiu Tender, arătând, de asemenea, că îi sunt afectate atât afacerile, cât şi sănătatea. "Sunt acuzat că am vrut să mă îmbogăţesc. Este aberant", a conchis Tender.

Liderul Galeriei FC Steaua va vedea meciurile tot după gratii
Membrii clanului "Roşca", din care face parte şi liderul galeriei FC Steaua Bucureşti, Gheorghe Mustaţă, rămân în arest, a hotărât ieri Curtea de Apel Bucureşti. Acuzaţi că ar fi preluat afacerile ilegale ale fraţilor Cămătaru, membrii clanului "Roşca" au fost susţinuţi, ieri, de zeci de rude şi prieteni, care nu s-au sfiit să înjure jurnaliştii, dar şi să ţipe la mascaţii care îi însoţeau pe arestaţi. "Lui Adrian Năstase nu i s-a mai întâmplat nimic, i-aţi găsit pe ăştia care sunt nevinovaţi", ţipau susţinătorii celor 14 membri ai clanului, acuzaţi de o serie de infracţiuni precum tâlhărie, tentativă de omor sau crimă organizată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite