Infrastructura si educatia, prioritatile bugetului pe 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prioritatile bugetului de stat pe anul viitor vor fi cercetarea, sanatatea, dezvoltarea infrastructurii si educatia, respectiv domeniile care conteaza pentru aderarea Romaniei la Uniunea

Prioritatile bugetului de stat pe anul viitor vor fi cercetarea, sanatatea, dezvoltarea infrastructurii si educatia, respectiv domeniile care conteaza pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
"Se urmareste sustinerea proiectelor pentru evolutia Romaniei catre comunitatea europeana, asigurarea unei capacitati ridicate de absorbtie a fondurilor europene si functionarea normala in limitele unui buget sarac (n.r. - 30 la suta din PIB) a tuturor institutiilor", a declarat, ieri, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu. Pentru anul viitor, seful Finantelor isi pastreaza previziunile anterioare, respectiv o crestere economica de 4,5 la suta din PIB, o inflatie de 5 la suta in conditiile unui deficit bugetar de 0,5 la suta din PIB. Proiectul bugetului de stat a fost prezentat guvernului fiind in curs de finalizare. Dupa aceea, potrivit ministrului, va fi trimis parlamentului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite