Infractorii români au speriat Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada ianuarie - august 2007 au fost arestaţi 3.557 de străini, dintre care 2.689 au fost români. Românii se află pe primul loc în topul infractorilor străini din Italia. Pe locul

În perioada ianuarie - august 2007 au fost arestaţi 3.557 de străini, dintre care 2.689 au fost români.

Românii se află pe primul loc în topul infractorilor străini din Italia. Pe locul secund, la mare distanţă, se află marocanii urmaţi de bosniaci, senegalezi şi albanezi. Acestea sunt concluziile unui raport al Ministerului italian de Interne.

Ministrul român de externe, Adrian Cioroianu, a tras un semnal de alarmă cu privire la creşterea infracţionalităţii în rândul românilor aflaţi în Italia. Potrivit unui raport al Ministerului italian de Interne, apărut în luna iunie, românii se aflau pe primul loc în ceea ce priveşte şapte tipuri de infracţiuni, din cele 15 existente, comise de străini pe teritoriul Italiei.

Astfel, românii sunt lideri detaşati la omucideri voluntare, violenţe sexuale, furturi auto şi din locuinţă, furturi calificate, jafuri din magazine şi extorsiuni. Cioroianu a atras atenţia asupra imaginii pe care aceşti români o creează în străinătate, aceea de persoane violente.

Potrivit unui raport din august al aceluiaşi Minister de Interne italian, în perioada ianuarie-august 2007 au fost arestaţi 3.557 de străini, dintre care 2.689 de români. Pe locul doi se află marocanii, cu 275 de arestări, urmaţi de bosniaci, senegalezi şi albanezi.

Prodi: Roma nu îşi va modifica politica uşilor deschise

Premierul italian, Romano Prodi, a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa străină că guvernul de la Roma nu îşi va modifica politica "uşilor deschise" în privinţa imigraţiei. "Sunt convins că fluxul de imigranţi din România şi Bulgaria va avea o tendinţă descrescătoare foarte rapidă, deoarece structura economică a acestor ţări se schimbă. Declaraţiile premierului nu au fost pe placul membrilor opoziţiei de centru-dreapta din Italia. Aceştia sunt de părere că afirmaţiile lui Prodi "pot antrena un flux de imigranţi".

Ei au acuzat guvernul că nu ia în considerare opinia publică şi că politica uşilor deschise "generează haos şi tensiuni sociale grave".

Ministrul român de interne, Cristian David, a declarat că problemele care au loc pe teritoriul naţional ar trebui rezolvate, în primul rând, de autorităţile din statele respective. El a apreciat că Poliţia Română şi-a făcut corect datoria în cadrul colaborării cu autorităţile din Roma, amintind că mai mulţi poliţişti români au fost trimişi să sprijine autorităţile italiene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite