Informații clasificate despre serviciile secrete și premierul României, publicate la miezul nopții de Anonymous

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii grupării Anonymous au anunțat că vor face publice în această noapte informații despre structurile de servicii secrete din România și noul premier al țării, Mihai Răzvan Ungureanu. Potrivit mesajului postat pe Pastebin, Ungureanu ar conduce în continuare SIE.

UPDATE 00.15:

Potrivit informaţiilor publicate pe Pastebin, premierul României a contractat două credite, unul în lei, altul în euro. Datoria sa actuală către bănci este de 46.726 lei şi 84.500 euro. Creditele trebuie plătite până în 2021, respectiv 2031.

Sunt făcute publice și alte date legate de situația financiară a premierului, care corespund în mare măsură cu declarațiile de avere ale acestuia. Membrii grupării Anonymous se întreabă, însă, unde merg toți banii pe care Ungureanu îi câștigă. Aceștia sunt convinși că primul ministru are conturi în alte țări, cel mai probabil în Statele Unite ale Americii și Austria.

”Deocamdată ne este imposibil să accesăm conturile lui offshore și să vedem ce are în ele sau dacă mai are conturi active pe numele său începând cu 2012”, se menționează în documentul postat.

Documentul conține și datele de contact ale premierului, care pot fi obținute cu ușurință de pe site-ul Guvernului.

Interesant este că aceștia susțin că Ungureanu conduce în continuare SIE. ”Trebuie să spunem ceva neapărat: S-a creat o confuzie pe Internet cum că Ungureanu ar fi fostul director al SIE. Acest lucru e incorect. El își exercită funcția în continuare și, în același timp, e și premierul României”, se poate citi în documentul citat.

Se menționează că, după ce Ungureanu și-a finalizat studiile la Oxford, unde a susținut masteratul în Studii Ebraice, a început să fie numit pe poziții înalte. Asta, pentru că ar avea relații apropiate cu diverse grupuri de interes din Israel. Cei de la AnonOpsRomania susțin că datoria țării noastre, estimată de ei la peste 70 de miliarde de euro, a fost cumpărată de israelieni.

”Mihai Răzvan Ungureanu a fost întodeauna al doilea cel mai puternic om din stat (...) Acum doar și-a însușit poziția care e a lui <<de drept>>”, susțin autorii postării de pe Pastebin.

Potrivit aceluiași text, România are între 60.000 și 100.000 de spioni. Membrii grupării susțin că dețin o listă de 700 de agenți activi din cadrul SIE. De asemenea, gruparea ar mai deține o altă listă a oamenilor care au lucrat pentru SIE și pot fi oricând rechemați dacă instituția are nevoie de ei. Pe această listă s-ar afla militari, ”turnători”din media și din sistemul de transport, dar și agenți ai SRI. Cei de la AnonOpsRomania spun că nu vor publica niciuna dintre cele două liste deocamdată.

UPDATE 01.00:

Gruparea a mai postat un document numit ”Bănci care sunt acum deținute de Israel”. Textul include o listă de bănci active pe piața locală.

UPDATE 01.35:

”Vrem doar să aducem asta în atenția publică și vom publica informații sensibile doar dacă e nevoie”, au postat membrii grupării AnonOpsRomania pe contul lor de Twitter.

Citește textul integral al grupării AnonOpsRomania AICI

"În această seară, la miezul nopţii, noi cei de la AnonOpsRomania, vom publica toate documentele deţinute despre agenţiile de spionaj din această ţară; numere de telefon, contacte, cam toate informaţiile de spionaj folositoare pe care am putut să ne punem mâinile noastre lipicioase", se arată în declarația grupării.

Potrivit textului postat, acțiunea de la miezul nopții este o formă de protest împotriva actualului premier, Mihai Răzvan Ungureanu, care e "spionul șef" al Serviciului de Informații Externe. Acestuia îi va fi oferit "un loc special în cadrul spectacolului din această seară".

Hackerii promit că vor face publice informații importante despre actualul premier - conturi bancare, numere de telefon, adrese, tranzacții secrete, dar și activitatea lui politică din trecut.

Membrii grupării spun că nu se vor opri aici și vor dezvălui ce a încercat să ascundă premierul împreună cu "adevăratele minți luminate" ale serviciilor secrete. Aceștia promit că, după ce vor fi publicate informațiile, vom înțelege de ce "România s-a dus de râpă în ultimii 20 de ani în ceea ce priveşte sistemul bancar, care e privatizat în întregime acum, şi ce are de-a face Israelul cu toate acestea".

Acțiunea din această noapte face parte din operațiunea SnowMelt, al cărei motto este: "Nu contează câtă zăpadă vor încerca să pună peste lucrurile care vor să le ascundă, pentru că noi o vom topi toată până când vom scoate adevărul la lumină".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite