Inflaţie de dosare penale în familia Puwak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată, ieri, pentru mai multe infracţiuni de corupţie, pe Mihai Puwak, fiul fostului ministru PSD al integrării europene, Hildegard Puwak. Mihai

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată, ieri, pentru mai multe infracţiuni de corupţie, pe Mihai Puwak, fiul fostului ministru PSD al integrării europene, Hildegard Puwak.

Mihai Puwak, asociat şi administrator al societăţii P&I Internaţional, este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, deturnare de fonduri şi schimbarea destinaţiei fondurilor europene. Potrivit procurorilor, el a lăsat o "gaură" de 32.160 de euro în dauna bugetului Comunităţii Europene.

Puwak jr a semnat, în 2002, în calitate de reprezentant al P&I Internaţional, şi a obţinut un contract de finanţare nerambursabilă, în valoare de 40.200 de euro, cu Centrul Naţional pentru Programul de Formare Profesională "Leonardo Da Vinci". Fondurile erau alocate unui proiect care avea ca scop realizarea unui stagiu de pregătire cu o durată de opt săptămâni, la care să participe 15 stagiari, absolvenţi în specialitatea urbanism şi angajaţi ai firmei trimiţătoare.

Anchetatorii susţin că, în realitate, cei 15 "stagiari" nu erau angajaţi ai firmei trimiţătoare, ci foşti colegi de facultate ai inculpatului. Mihai Puwak ar fi falsificat semnăturile olografe ale celor 15 colegi, iar o parte din bani ar fi fost folosiţi pentru plata unor cheltuieli personale şi datorii.

Ancheta în acest dosar a început în urmă cu patru ani, cauza a fost închisă după câteva luni de cercetări şi redeschisă în 2005. În urmă cu o săptămână, Judecătoria Sectorului 4 l-a condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pe Iosif Puwak, tatăl lui Mihai Puwak, pentru infracţiuni asemănătoare. (Ionel Stoica)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite