Înecaţi în plină secetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile diluviene, cu 86 l/mp în mai puţin de două ore, au dărâmat podurile Cu toate că seceta e prezentă în Moldova şi Oltenia, mai multe comune din judeţul Neamţ şi Gorj au fost

Ploile diluviene, cu 86 l/mp în mai puţin de două ore, au dărâmat podurile

Cu toate că seceta e prezentă în Moldova şi Oltenia, mai multe comune din judeţul Neamţ şi Gorj au fost lovite sâmbătă seara de viiturile provocate de ruperea de nori. În multe localităţi, cantitatea de apă căzută a fost între 70 şi 86 de litri pe metrul pătrat, în mai puţin de două ore. Pe lângă ploi, în satele din cele două judeţe temperaturile au fost scăzute.

În comunele Grinţieş, Farcaşa, Hangu, Poiana Teiului şi Tarcău din judeţul Neamţ, viiturile şi aluviunile formate în urma ploilor au depăşit înălţimea de patru metri. În urma inundaţiilor, 400 de case au rămas izolate, iar două poduri din beton şi 30 de podeţe s-au rupt. Un tânăr de 21 de ani din comuna Grinţieş şi-a pierdut viaţa, după ce a fost luat de apele învolburate, trupul lui nefiind încă găsit.

În comuna Farcaşa, Drumul Naţional 17 B a fost blocat timp de mai multe ore din cauza aluviunilor aduse de torente, iar mai multe anexe ale şoselei şi un drum comunal au fost inundate. Comuna Hangu a rămas parţial fără energie electrică, după ce vântul puternic şi ploaia torenţială au afectat patru posturi de transformare.

Un val de ploi însoţit de temperaturi scăzute s-a abătut sâmbătă seară şi asupra judeţului Gorj. Localnicii spun că temperatura a scăzut brusc, fapt care a favorizat declanşarea ploilor abundente, care au fost însoţite de descărcări electrice. Temperaturile înregistrate ieri au scăzut, din nou, sub 10 grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite