Industriaşii au propus “Românesc 100%”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Generală a Industriaşilor din România – UGIR-1903 – a propus Guvernului, în cadrul negocierilor purtate la Ministerul Finanţelor, ca principala măsură anticriză să fie acordarea

Uniunea Generală a Industriaşilor din România – UGIR-1903 – a propus Guvernului, în cadrul negocierilor purtate la Ministerul Finanţelor, ca principala măsură anticriză să fie acordarea de prioritate produselor româneşti la achiziţiile de pe piaţă, propunând, astfel conceptul “Românesc 100%”.

Recomandarea se adresează consumatorilor individuali, dar mai ales ordonatorilor de credite - ministere, consilii judeţene, primării etc. Acestea din urmă ar trebui să cumpere, din bugetul public, numai produse sau servicii de origine românească, pentru ca banii românilor să fie utilizaţi cu prioritate în sprijinul producătorilor români. 

“Dacă un produs românesc este cumpărat, e foarte posibil ca, astfel, achizitorul să ajute la păstrarea unui loc de muncă în fabrica în care acesta a fost creat”, ne-a explicat preşedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Corâci. Industriaşii cer ca, la licitaţiile organizate de ordonatorii de credite, să aibă prioritate sau, cel puţin, un punctaj favorabil de calificare producătorii autohtoni.

O istorie controversată

În România, Cabinetul Năstase a încercat o astfel de iniţiativă,prin programul “Fabricat în România” , care a eşuat lamentabil.  În loc de “Fabricat în România”, statul român a ajuns să achiziţioneze produse şi servicii de la străini, ignorând parcă voit oferta existentă pe piaţa românească. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite