Industria frigului a împlinit 60 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul lunii iunie 1949, la Bucureşti se înfiinţa Centrala Industriei Frigului, în baza unei Hotărâri a Consiliului de Miniştri de atunci, semnată cu nume care dau şi acum frisoane: Ana Pauker, Emil Bodnăraş, Vasile Luca, Chivu Stoica, dr. Petru Groza...

Continuatorul întreprinderii de atunci, compania Frigotehnica, deţine în prezent aproape 80% din piaţa de „frig comercial“ (reprezentată de vitrinele marilor lanţuri de magazine) şi 20% din cea de „frig industrial“, cu aplicaţii în toate ramurile economiei.

„Piaţa românească a frigului este estimată la 300-350 de milioane de euro, din care aproximativ o treime înseamnă partea pe care o vedem cu toţii în marile hipermarketuri; în rest, practic toate sectoarele industriale utilizează tehnici şi echipamente de răcire, de aceea industria frigului este un sector cheie al economiei“, ne-a declarat ieri directorul general al Frigotehnica, Nicolae Bara. El preconizează că, în 2009, Frigotehnica va investi cel mai mult în divizia de aer condiţionat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite