Industria, în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada ianuarie-aprilie a fost total nefastă pentru industria românească, atât în ceea ce priveşte vânzările, cât şi comenzile pentru producţia viitoare.

În primele patru luni din acest an, comenzile noi din industrie au scăzut per ansamblu cu 23% faţă de perioada similară din 2008. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în acest interval s-au consemnat scăderi de aproape 45% ale comenzilor din industria bunurilor intermediare şi de 31,4% din cea a bunurilor de folosinţă îndelungată.

O scădere mai mică a fost înregistrată în industria bunurilor de uz curent, de 9,7%, în timp ce industria bunurilor de capital a marcat o uşoară creştere, de 1%, a comenzilor. Cifra de afaceri din industrie s-a comprimat cu 16,8%, ca urmare a scăderii cu 17,4% a afacerilor din industria prelucrătoare şi cu 5,2% a celor din sectorul extractiv.

Pe marile grupe industriale, scăderi importante ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria energetică (-32,7%), industria bunurilor intermediare (-27,1%), cea a bunurilor de folosinţă îndelungată (-23,3%) şi în industria bunurilor de uz curent (-6,4%). În schimb, afacerile în industria bunurilor de capital au crescut uşor, cu 0,7%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite