Industria IT&C se „ţine“ bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Industria IT&C se „ţine“ bine
Industria IT&C se „ţine“ bine

Serviciile de comunicaţii au crescut anul trecut.Transporturile, comunicaţiile şi utilităţile au fost cele mai mari consumatoare de servicii IT&C anul trecut, statul fiind lider la astfel de cheltuieli.

Piaţa românească a serviciilor IT a înregistrat anul trecut o creştere de 30%, adică 472,13 milioane de dolari, în timp ce, raportat la moneda naţională, creşterea a fost de 34,8% conform unui studiu realizat de International Data Corporation (IDC).

Pe piaţa serviciilor IT, concernul american Hewlett-Packard a fost, în 2008, principalul competitor, urmat de IBM, Siveco, S&T şi Intrarom.

Şi piaţa comunicaţiilor a urmat acelaşi trend, înregistrând o creştere, anul trecut, cu 17,1%, până la 4,8 miliarde de dolari. Apelurile vocale la telefonia mobilă au reprezentat aproape 68% din total, iar cele de pe fix au acaparat, în 2008, 12% din piaţă.

Serviciile de conectare la internet au avut o cotă de 9,8% din total. IDC apreciază că, în România, piaţa comunicaţiilor va înregistra o creştere anuală medie de 6,8% în următorii cinci ani, urmând să atingă 6,8 miliarde dolari în 2013.

Transporturile, comunicaţiile şi utilităţile au fost domeniile unde au fost înregistrate cele mai mari cheltuieli pentru servicii de comunicaţii în 2008, cu investiţii în creştere datorită liberalizării din domeniul utilităţilor, precum şi a creşterii concurenţei din piaţa comunicaţiilor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite