Indonezienii vor planta 79 de milioane de copaci într-o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indonezia, una dintre ţările în care au fost distruse cele mai vaste suprafeţe de pădure, va planta 79 milioane de copaci într-o singură zi, înaintea Summitului Naţiunilor Unite destinat

Indonezia, una dintre ţările în care au fost distruse cele mai vaste suprafeţe de pădure, va planta 79 milioane de copaci într-o singură zi, înaintea Summitului Naţiunilor Unite destinat schimbărilor climatice, care va avea loc în luna decembrie în Bali.

Acţiunea, care se va desfăşura cel mai probabil pe 28 noiembrie, face parte din campania globală lansată anul trecut la Summitul omonim de la Nairobi, care şi-a propus plantarea a peste un miliard de copaci.

"De la cetăţenii de rând până la oficiali, inclusiv preşedintele, toţi vor lua parte la acest eveniment. Va fi un record naţional şi posibil şi unul mondial", a declarat Ahmad Fauzi Masud, purtătorul de cuvânt al ministrului mediului din Indonezia.

Conform rapoartelor Greenpeace, Indonezia a avut în perioada 2000-2005 cel mai rapid ritm al defrişărilor, mai exact suprafaţa de pădure distrusă în fiecare oră fiind echivalentă cu suprafaţa a 300 de terenuri de fotbal. Industria mare din sud-estul Asiei se află în topul celor mai puternici emitenţi de gaze cu efect de seră la nivel mondial tocmai din cauza defrişărilor, degradării solurilor şi a incendiilor, arată un raport recent.

Organizaţiile de mediu se tem, în acelaşi timp, că extinderea considerabilă a plantaţiilor de palmier de ulei în scopul producerii de materii prime pentru biocombustibili ar putea reduce şi mai mult suprafaţa de pădure. Participanţii din 189 de ţări sunt aşteptaţi la Bali în decembrie să discute un nou protocol pentru lupta împotriva încălzirii globale, în condiţiile în care Pactul de la Kyoto va expira în 2012.

Conform protocolului de la Kyoto, 35 de naţiuni dintre cele mai bogate sunt obligate să-şi reducă nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră cu 5% în perioada 2008-2012. Defrişările masive şi industriile poluante plasează Indonezia în topul celor mai mari emitenţi de gaze cu efect de seră.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite