Indicii bursieri, în picaj!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indicii bursieri, în picaj!
Indicii bursieri, în picaj!

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) nu a reuşit, nici ieri, să închidă pe plus: deşi debutul şedinţei a stat sub semnul revenirii cotaţiilor, presiunea la cumpărare nu a rezistat decât în

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) nu a reuşit, nici ieri, să închidă pe plus: deşi debutul şedinţei a stat sub semnul revenirii cotaţiilor, presiunea la cumpărare nu a rezistat decât în primele două ore de tranzacţionare.

Bilanţul şedinţei de ieri indică un declin de peste 2% pentru indicii BET şi BET-Compozit, şi de aproape 4% pentru acţiunile societăţilor de investiţii financiare (SIF).

Astfel, Bursa de la Bucureşti a traversat a şaptea şedinţă consecutiv de corecţii. De această dată, scăderile de pe piaţa românească au fost în ton cu deprecierile de pe bursele europene.

Peste 33% din Policolor, transferat

Acţiunile europene au pierdut, ieri, 2%, afectate de o scădere dramatică în contractele futures din SUA, care au căzut, în principal, din cauza îngrijorărilor din sectorul auto.

Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate la BVB a depăşit 36 milioane de euro, în condiţiile unor tranzacţii importante cu acţiuni Policolor (PCL). Prin două tranzacţii speciale, în valoare totală de aproximativ 22,7 milioane de euro, peste 33% din capitalul social al Policolor (PCL) a fost transferat.

În topul rulajelor s-au situat emitenţii din sectorul financiar. Banca Transilvania (TLV) a cumulat peste 3 milioane de lei. Acţiunile TLV s-au depreciat, ieri, cu 4,8%, în timp ce pentru titlurile BRD scăderea s-a mai temperat, astfel că au pierdut 1,5%.

Tot în topul valorilor de tranzacţionare s-au situat SIF Moldova (SIF2) şi SIF Oltenia (SIF5), care au totalizat peste 4 milioane de lei. Deprecieri de peste 5% au afectat, ieri, cursul acţiunilor SIF Muntenia (SIF4), iar acţiunile SIF Transilvania (SIF3) au pierdut 4,6%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite