Indicator de preţuri pentru terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indicator de preţuri pentru terenuri
Indicator de preţuri pentru terenuri

Portalul imobiliar TopEstate.ro a lansat un indicator online al preţurilor la terenuri. Cu ajutorul acestui instrument, persoanele interesate de achiziţionarea unui teren intravilan sau extravilan pot compara preţul proprietăţii care îi interesează cu toate ofertele din zona respectivă.

Elementul luat în calcul este preţul unui metru pătrat de teren intravilan şi extravilan. „Ştim că, în multe situaţii, terenurile extravilane au fost parcelate, iar preţul parcelelor este mai mare decât al întregului lot. De aceea, analizele noastre se bazează pe eşaloane de suprafeţe”, a declarat Valentin Ivaşcu, şeful echipei de programatori www.TopEstate.ro.

Categoriile de suprafeţe sunt următoarele: până la 1.000 de metri pătraţi, de la 1.000 la 5.000 de metri pătraţi, de la 5.000 la 10.000 de metri pătraţi sau peste 10.000 de metri pătraţi.

„La fel calculăm şi pentru terenurile intravilane, pentru că astfel generăm un rezultat cu un factor de corecţie foarte mare”, adaugă Ivaşcu. În urmă cu două săptămâni, portalul imobiliar a lansat un indicator online al preţurilor apartamentelor, atât la nivelul Capitalei, cât şi al judeţelor din ţară. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite