Indicaţii diferite pentru diplomaţi de la Cotroceni şi Palatul Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorii prezenţi la Bucureşti cu ocazia Reuniunii anuale a diplomaţiei române au fost traşi de urechi şi la Cotroceni, şi la Palatul Victoria. Perdaful administrat diplomaţilor români s-a

Ambasadorii prezenţi la Bucureşti cu ocazia Reuniunii anuale a diplomaţiei române au fost traşi de urechi şi la Cotroceni, şi la Palatul Victoria. Perdaful administrat diplomaţilor români s-a diferenţiat de la un palat la altul prin stil.
Ca unor şcolari, preşedintele le-a prezentat punctual ambasadorilor priorităţile de politică externă ale României în perioada următoare: prioritate zero - sprijinul de integrare în structurile UE pentru Republica Moldova, dezvoltarea regiunii Mării Negre, reluarea relaţiilor economice cu statele arabe. "Deci, nimic nou în politica externă a României", a rezumat el. Liderul de la Cotroceni, care la reuniunea de anul trecut cerea curăţarea diplomaţiei române de "dinozauri", le-a reproşat acum ambasadorilor că fac efort minim pentru promovarea posibilităţilor de investiţii în România.
Premierul Tăriceanu le-a cerut diplomaţilor să ducă o politică de comunicare ofensivă. Companiile umblă cu limba scoasă să-şi găsească angajaţi", a explicat Tăriceanu. Cu precizarea că românii nu au de ce să fie umiliţi, premierul le-a ridicat moralul diplomaţilor.După ce le-a promis că le va mări salariile cu 11 %, premierul le-a dat ambasadorilor zece porunci guvernamentale. În decalogul lui Tăriceanu se interzic printre altele utilizarea limbii de lemn diplomatice, şpaga, statul în birou degeaba şi cititul ziarelor ca singură ocupaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite