Capre africane şi cai sloveni la IndAgra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capre africane şi cai sloveni la IndAgra
Capre africane şi cai sloveni la IndAgra

Atracţiile ediţiei din acest an a târgului dedicat fermierilor au fost standurile cu animale din rase gigant aduse din străinătate. În perioada 14-18 octombrie are loc la Romexpo târgul internaţional IndAgra Farm, unde participă 475 de expozanţi din 21 de ţări. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Ieri, la orele zece dimineaţa, s-a dat startul ediţiei de toamnă a IndAgra Farm, un târg dedicat producătorilor agricoli, crescătorilor de animale şi pasionaţilor de grădinărit.

La nici zece minute de la deschidere, aleile complexului expoziţional Romexpo din Bucureşti erau deja pline de vizitatori veniţi special pentru a achiziţiona răsaduri, utilaje agricole şi chiar animale.

Cine are bani şi vrea să facă astfel de achiziţii, poate merge la IndAgra, deoarece pe toată perioada târgului aproape toate produsele se vând la preţuri cu până la 20% mai mici decât în restul anului.

Lipiţani made in România

Locul din IndAgra unde erau cei mai mulţi oameni era, ieri de dimineaţă, pavilionul 47, unde membrii Autorităţii Hipice au organizat o expoziţie cu vânzare de cai de rasă. Curioşi, iubitori de cai dar şi eventuali cumpărători se îngrămădeau să se fotografieze cu nărăvaşii.

Caii nu erau deloc ieftini, preţurile pornind de la 1.000 de euro pentru un ponei şi ajungând chiar şi la 20.000 de euro în cazul unui armăsar Lipiţan Napolitane.

„Caii lipiţani sunt unii dintre cei mai mari şi frumoşi cai de rasă din lume şi sunt renumiţi pentru graţia cu care execută mişcări dificile de dresaj“, ne-a explicat Robert Bartha, preşedintele Autorităţii Hipice Naţionale.

Acesta a completat că, în fiecare zi, între orele 14 şi 16, caii vor face demonstraţii şi defilări, spre deliciul publicului, într-o arenă special amenajată în curtea Romexpo.

Într-un pavilion apropiat de cel al cailor se află o altă expoziţie de animale de unde, de asemenea, se pot încheia contracte de vânzare-cumpărare. Una dintre noutăţile din acest an este prezenţa fermei sucevene Lucos, care expune o rasă mai necunoscută de vaci de carne – Charolais. Preţul unei vaci începe de la 1.000 de euro. Dar cu ce sunt atât de deosebite aceste animale?

„Aceste vaci sunt mult mai mai mari decât cele normale. O vacă are în jur de o tonă, iar un taur depăşeşte 1.600 de kilograme. De asemenea, viţeii, la doar şase luni ajung să cântărească deja 300 de kilograme“, detaliază Nistor Burduhoş, administratorul fermei Lucos.

Un alt stand unde veţi găsi animale uriaşe este cel cu capre Boer, originare din Africa de Sud. O capră are în jur de 80 de kilograme, iar un ţap poate depăşi 100 de kilograme. De asemenea, o astfel de capră dă aproximativ opt litri de lapte pe zi, de aproape şapte ori mai mult decât una normală.

Femeile, înnebunite după ornamente de grădină

Dacă pe majoritatea bărbaţilor i-am găsit în pavilioanele unde erau expuse produse de erbicidat, animale sau utilaje agricole de ultimă generaţie, majoritatea femeilor se îngrămădeau să cumpere răsaduri de flori şi plante ornamentale.
Cele mai solicitate erau magnoliile, ale căror preţuri porneau de la 18 lei bucata.

De asemenea, la standul 37 din pavilionul 15 se formase o coadă de vreo 20 de persoane care cumpărau seminţe de roşii hibrid, care au o tulpină înaltă de circa 1,5 metri. Un singur fir poate produce, anual, până la 20 de kilograme de roşii. Un plic cu 50 de seminţe de „roşii-minune“ costă 5 lei.

Birocraţia,neagreată de vizitatori

Standurile unde vizitatorii lipseau aproape cu desăvârşire erau, ieri-dimineaţă, cele cu ofertele firmelor de asigurări şi de consultanţă. Anul acesta, la IndAgra Farm sunt prezente 475 de companii, dintre care 184 sunt din străinătate, iar un bilet de intrare costă cinci lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite