Încrederea în economia românească a continuat să scadă şi în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încrederea în economia românească a continuat să scadă şi în august
Încrederea în economia românească a continuat să scadă şi în august

Indicele ce măsoară încrederea în economia românească a scăzut, în august, cu 2,6 puncte faţă de luna precedentă, în contrast cu tendinţa înregistrată la nivelul întregii UE. În spaţiul comunitar, indicatorul a crescut, în medie, cu 5,9 puncte, potrivit datelor Comisiei Europeane, citate de NewsIn.

În România, indicele a scăzut pentru a doua lună consecutive în august, până la 62,4 puncte. Procentul este mai mic în comparaţie cu media europeană, unde indicele încrederii în economie a ajuns în a opta lună a acestui an la 80,9 puncte. Aceasta este a cincea lună la rând de revenire a încrederii în economie la nivel comunitar, potrivit datelor cuprinse în raport de conjunctură prezentat de Directoratul general pentru afaceri economice şi financiare din cadrul Comisiei Europene (CE).

Încrederea în servicii scade, creşte cea în comerţ

Indicele încrederii în servicii s-a diminuat cu şase puncte, iar cel în consum a scăzut cu un punct. Încrederea în industrie şi în construcţii a stagnat, în timp ce în comerţ indicele a urcat cu un punct faţă de cifrele aferente lunii iulie. Dacă în România, indicele de încredere are o evoluţie oscilantă, în spaţiul comunitar, acesta a crescut în toate sectoarele de activitate. Astfel, s-au înregistrat aprecieri pe segmentele de servicii, consum, construcţii şi comerţ cu amănuntul.

Suedia are cel mai ridicat grad de încredere în economie

În cadrul Uniunii Europene, cel mai ridicat grad de încredere este cel din Suedia, urmat de indicele din Danemarca, cu 92 de puncte, respectiv 90 de puncte. La polul opus se află Cipru, cu doar 56 de puncte. Cea mai mare creştere a încrederii în economie s-a înregistrat în Marea Britanie, de 9,7 puncte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite