Încrederea şi randamentul, primele criterii pentru o pensie privată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele unui sondaj efectuat în rândurile celor interesaţi de sistemul pensiilor private relevă că încrederea este cel mai important criteriu în alegerea societăţii care va administra

Rezultatele unui sondaj efectuat în rândurile celor interesaţi de sistemul pensiilor private relevă că încrederea este cel mai important criteriu în alegerea societăţii care va administra astfel de fonduri.

Pentru criteriul încrederii au votat 47% din cei chestionaţi, în timp ce pentru randamentul posibil (specificat în prospectele programelor de pensii) au votat 21%, acesta din urmă ocupând locul al doilea în ordinea importanţei.

În continuare, faptul că societatea care va administra fondurile este susţinută de o bancă este mult mai important (pentru 19% din repondenţi) decât încrederea în agentul care oferă pensia (6%) sau comisioanele plătite societăţii (6%).

Surprinzător, la coada clasamentului importanţei se află reclamele la televizor (1%) şi numărul de unităţi teritoriale pe care le deţine societatea administrator (1%), cu toate că astfel de elemente sunt considerate esenţiale în construcţia imaginii societăţilor profilate pe administrarea fondurilor de pensii private.

Profilul administratorului ideal pentru fonduri

Potrivit realizatorilor sondajului (administratorii site-ului ghiseuldepensii.ro), din această analiză se desprind câteva concluzii, printre care şi elementele care vor favoriza societăţile de administrare. "Decizia a milioane de români privind pensiile private va avea la bază un criteriu pur subiectiv (încrederea în societatea administrator), acest lucru urmând să favorizeze societăţile cu o prezenţă îndelungată pe piaţa românească şi care au tradiţie pe piaţa financiară".
De asemenea, "administratorii care au în spate o bancă puternică vor fi favorizaţi", conchid autorii sondajului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite