Incident ecologic pe râul Săsar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisariatul Judeţean Maramureş al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) a constatat, ieri, că s-au produs scurgeri de lichide din conducta de hidrotransport apă de mină a societăţii SC REMIN SA

Comisariatul Judeţean Maramureş al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) a constatat, ieri, că s-au produs scurgeri de lichide din conducta de hidrotransport apă de mină a societăţii SC REMIN SA Baia Mare - punct de lucru. O echipă formată din doi comisari din cadrul GNM-Maramureş s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, din dispoziţia comisarului general al GNM, Octavian Popa, unde s-a constatat că, pe fondul uzurii fizice a conductei într-o zonă de îmbinare, au apărut scurgeri de apă de mină.

Serviciul de Gospodărire a Apelor Maramureş a monitorizat apa de mină din conducta defectă şi a constatat un conţinut de ioni de cupru, zinc şi mangan în concentraţii care depăşesc uşor limitele maxime admise. Întrucât activitatea minieră a punctului de lucru Baia Sprie este oprită de peste doi ani, incidentul nu a avut influenţe majore asupra râului Săsar, aflat în vecinătate.

La solicitarea comisarilor GNM, echipa de intervenţie a Companiei REMIN SA a luat măsurile de stopare imediată a scurgerilor de apă minieră din conductă. Pentru că incidentul nu a fost anunţat, societatea REMIN SA a fost sancţionată contravenţional cu suma de 25.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite