Începe vânătoarea de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile de învăţământ superior aşteaptă de azi înscrierea a mii de tineri la cele mai bune specializări. Ministerul Educaţiei a aprobat aproape 63.000 de locuri fără taxe în universităţile din ţară.

Cele mai multe locuri au fost atribuite Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, respectiv 4.820. Universitatea Bucureşti oferă anul acesta 4.600 de locuri fără taxă, iar Universitatea Politehnică Bucureşti poate primi 4.700 de tineri pe locurile la buget. Pe lângă locurile organizate la învăţământul fără plată, universităţile asigură de două ori mai multe locuri la taxă. Rectorii universităţilor din întreaga ţară se tem însă că vor rămâne cu locuri libere şi se pregătesc deja să organizeze încă o sesiune, după Bac-ul din toamnă.

Admitere la facultate 2011 în Hunedoara

Costurile unui an de facultate, pentru locurile nebugetate, încep de la 1.500 de lei şi se opresc în jurul sumei de 10.000 de lei, cele mai scumpe specializări fiind medicina, muzica şi artele. Pentru început însă, cei care vor să candideze pentru un loc în învăţământul superior trebuie să plătească o taxă de înscriere la concurs, de minimum 100 de lei. Sesiunea de vară durează până la sfârşitul lunii iulie, iar cele mai multe facultăţi organizează admitere pe bază de concurs de dosare.

Documente necesare

În general, actele necesare candidaţilor pentru înscrierea la facultate sunt: trei fotografii tip carte de identitate, diploma sau adeverinţa de Bacalaureat, foaia matricolă eliberată de liceu, copia legalizată a certificatului de naştere, o adeverinţă medicală (eliberată de liceu sau de medicul de familie) şi fişa de înscriere care se completează la secretariatul fiecărei facultăţi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite