Începe recensământul copiilor! Vezi aici etapele şi calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I va fi făcută în patru etape, dar până în 18 februarie are loc recensământul copiilor care intră în învățământul obligatoriu în anul 2012 - 2013 şi înregistrarea opțiunilor părinților acestora.

În perioada 25 ianuarie -18 februarie are loc recensământul copiilor care intră în învățământul obligatoriu în anul şcolar 2012 - 2013 şi înregistrarea opţiunilor părinţilor referitoare la nivelul la care solicită înscrierea - clasa I sau clasa pregătitoare.

Toate unităţile de învăţământ şi site-urile inspectoratelor şcolare vor afişa lista circumscripţiilor şcolare.

În perioada 20-29 februarie va fi afişat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, precum şi unităţile sau instituţiile în care aceasta poate fi făcută.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa I a copiilor ai căror părinţi doresc înscrierea în şcoala de circumscripţie are loc în perioada 5-16 martie. Listele copiilor înmatriculaţi în prima etapă vor fi afişate în 19 martie.

Tot în 19 martie începe şi a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa I, cu afişarea locurilor rămase libere în unităţile de învăţământ. În perioada 20-27 martie părinţii vor completa cererile tip de înscriere pentru copiii care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, pe locurile rămase libere.

În 2 aprilie, fiecare unitate de învăţământ va afişa listele cu copiii din alte circumscripţii şcolare înscrişi în conformitate cu opţiunile exprimate de părinţi în a doua etapă.

Totodată, vor fi afişate listele cu copiii care nu au fost admişi din lipsă de locuri.

În 4 aprilie, în toate unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene şi, repectiv, al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti va fi afişat numărul de copii care au fost repartizaţi la şcoala de circumscripţie, dar şi al celor care au fost înscrişi la altă şcoală decât cea de circumscripţie şi locurilor libere de la fiecare unitate.

A treia etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa I are loc în perioada 23-25 aprilie. În această etapă va avea loc înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie.

A patra etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi în clasa I este programată în intervalul 2-9 mai. În această ultimă etapă are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unităţile dorite, a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. Tot în cadrul acestei etape, dar în intervalul 11-18 mai, are loc înscrierea copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapele anterioare.

În 21 mai, la fiecare unitate de învăţământ vor fi afişate listele finale cuprinzând copiii înscrişi în clasa pregătitoare sau în clasa I.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite