Incepe sezonul de trichineloza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii avertizeaza asupra riscului de contaminare cu trichinella, avand in vedere ca in perioada sarbatorilor creste consumul de carne de porc. "Cel mai mult risca persoanele care cumpara carne

Medicii avertizeaza asupra riscului de contaminare cu trichinella, avand in vedere ca in perioada sarbatorilor creste consumul de carne de porc. "Cel mai mult risca persoanele care cumpara carne netestata, ne spune conf. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals". Trebuie testata si carnea din propria gospodarie, nici un animal neputand fi considerat sigur din acest punct de vedere. Pericolul creste in acest sezon pentru ca multi pot sa confunde debutul trichinelozei cu o stare gripala, tinand seama ca ne aflam in plin sezon epidemic. Boala debuteaza la o saptamana sau doua dupa consumul carnii infestate cu un episod diareic. Dupa inca doua zile apar edemul fetei, febra si durerile musculare. Pacientii trebuie sa se prezinte de urgenta la medic, intarzierea putand fi fatala".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite