Începe pregătirea pentru admiterea la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până duminică, tinerii pot vizita Târgul Educaţiei de la Facultatea de Drept din Capitală Campion în circuitul gândirii la filosofie, metoda clasică de a deveni jurnalist profesionist,

Până duminică, tinerii pot vizita Târgul Educaţiei de la Facultatea de Drept din Capitală

Campion în circuitul gândirii la filosofie, metoda clasică de a deveni jurnalist profesionist, avocat renumit sau comunicator într-o instituţie sunt câteva dintre ofertele educaţionale pe care tinerii le pot găsi până duminică la cea de-a opta ediţie a Târgului Educaţiei, deschis ieri la Universitatea Bucureşti.

Studenţii au încercat ieri să atragă vizitatorii prin organizarea unor concursuri şi spectacole despre noutăţile pe care le aduc în anul universitar viitor. Filosofii au făcut un concurs de gândire şi au anunţat că în acest an admiterea se dă numai pe baza mediei de la bacalaureat. Cei care vor să-şi continue studiile în filosofie pot urma noul masterat organizat împreună cu Universitatea din Lyon. Absolvenţii vor primi diplomă dublă.

Portugheza şi ecologia pot fi studiate din toamnă

Facultatea de limbi străine va introduce din toamnă o secţie separată de portugheză, cu studii la zi. Neogreaca şi hindi-romani se vor studia la distanţă. Tinerii interesaţi de istorie vor putea studia relaţii internaţionale şi studii europene, la facultatea de acelaşi profil. Cei care dau admitere la Facultatea de Biologie pot opta pentru secţia de ecologie.

Pe lângă ofertele educaţionale, vizitatorii pot opta pentru bursele şi cursurile de limbi străine oferite de asociţiile studenţeşti prezente la târg. Chiar dacă Ministerul Educaţiei nu a comunicat numărul de locuri pentru admitere, fiecare departament din univesitate a afişat numărul de locuri pe care le va scoate la concurs. Cele mai multe locuri sunt la Geografie, unde oferta cuprinde 400 de locuri cu fără taxă şi 1.050 cu taxă. La Sociologie şi Asistenţă Socială sunt 400 de locuri fără taxă şi 500 cu plată.

Cele mai multe facultăţi vor organiza admiterea în iulie. În prezent, Universitatea Bucureşti are 32.727 de studenţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite