Începe bălăceala naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficial, mâine - 1 iunie - se dă startul la scăldat în piscinele publice. Unele bazine vor fi deschise chiar de astăzi, pentru a profita de vremea călduroasă. Există însă şi oraşe în

Oficial, mâine - 1 iunie - se dă startul la scăldat în piscinele publice. Unele bazine vor fi deschise chiar de astăzi, pentru a profita de vremea călduroasă. Există însă şi oraşe în care redeschiderea a fost amânată din cauza întârzierii lucrărilor de amenajare.

Vecinii unguri au profitat de "sincopele" de la noi şi i-au atras deja, cu ofertele lor, pe românii din Timişoara, Arad, Bihor şi Cluj. Chiar dacă preţurile sunt mai mari la piscinele din localităţile maghiare de graniţă, serviciile şi condiţiile de calitate par să bată şi anul acesta ofertele de la noi. De altfel, agenţiile de transport au înfiinţat, din acest an, curse regulate, cu microbuzul, între Cluj şi staţiunile ungureşti.

Bucureştiul îşi menţine cea mai bună ofertă pentru amatorii de bălăceală: programul non-stop de la Ştrandul Ciurel, din cartierul Crângaşi.

Ştrandurile din Capitală şi din ţară se deschid oficial în acest weekend. În timp ce bucureştenii se pot bucura şi de un scăldat nocturn în Crângaşi, clujenii şi timişorenii preferă bazinele din Ungaria

Ştrandurile din cartierele Berceni, Crângaşi şi Giuleşti sunt gata pentru a primi peste 5.000 de bucureşteni la plajă şi în bazine.

Preţurile au rămas neschimbate faţă de anul trecut, iar calitatea complexurilor de agrement este ireproşabilă, spun reprezentanţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPA).

S-au revopsit bazinele, s-au montat pompe de recirculare a apei şi s-au refăcut parcurile şi plajele. "La complexul de agrement din Berceni, anul acesta s-a amenajat un teren de baschet ultramodern, unde de 1 iunie se va ţine şi o competiţie", a precizat purtătorul de cuvânt al ALPA, George Nicolau.

Tot aici mai există un teren de minifotbal şi două terenuri de tenis de câmp, în timp ce în Crângaşi sunt trei miniterenuri de fotbal. Preţul de intrare rămâne neschimbat faţă de anul trecut, adică 3 lei pentru copii şi 6 lei pentru adulţi, iar copiii până la cinci ani şi veteranii de război au acces gratuit.

Water Park-ul se deschide pe 6 iunie

Mulţi dintre bucureşteni preferă însă Water Park-ul din Otopeni, care are o capacitate de 3.500 de locuri. Acesta se va deschide însă weekendul viitor, pe 6 iunie. Biletul va costa 15 lei pentru copii şi 30 de lei pentru adulţi în timpul săptămânii, în timp ce în weekend preţurile sunt de 20, respectiv 45 de lei. Ca noutate, anul acesta, în incinta complexului de agrement se va putea juca şah în aer liber.

Bucureştenii mai au ca alternativă pentru o zi de bălăceală zecile de piscine din tot oraşul. "Prefer să merg la o piscină acoperită, pentru că este mai linişte şi, în plus, pot să fac saună, jacuzzi, chiar şi masaj, chiar dacă este mai scump", a spus Mirela, din sectorul 6. Preţurile variază între 20 şi 150 de lei.

De exemplu, la Hotelul Intercontinental din centrul Capitalei piscina interioară este deschisă de la ora 6.00 şi până la ora 22.00. Preţul de intrare este de 70 de lei până la ora 16.00 şi 115 lei după-amiaza. În acest tarif sunt incluse şi alte servicii: saună, jacuzzi, masaj şi sală de fitness. Aceleaşi servicii sunt oferite şi la World Health Class Academy din Calea 13 Septembrie, unde intrarea pe zi costă 35 de euro.

Abonamentul pe trei luni, cu acces nelimitat, variază între 300 şi 500 de euro. În timpul săptămânii programul este 6.00-23.00, iar în weekend,

8.00-21.00. În Pantelimon, la Butterfly, accesul la piscină este de 20 de lei pe zi, iar orice alt serviciu se plăteşte separat.

Orarul bazinelor din Capitală

Ştrandul Ciurel (Crângaşi) - program non-stop
Ştrandul Berceni, Giuleşti - program zilnic 8.00-20.00
Preţ bilet de intrare, la fiecare dintre cele trei ştranduri
- 3 lei pentru copii şi 6 lei pentru adulţi
Închiriere şezlong - 6 lei/zi

Ungurii, cu un pas înainte

Întârzierea deschiderii complexurilor de agrement în marile oraşe din vestul ţării i-a convins încă o dată pe români să treacă graniţa în Ungaria ca să-şi petreacă weekendul la piscină.


În ciuda temperaturilor ridicate din ultima perioadă, la Cluj-Napoca abia astăzi se deschide primul ştrand public. Este vorba de "Sun", un complex cu trei bazine de diferite mărimi. Preţul de intrare variază între 8 şi 10 lei.

Mulţi clujeni preferă însă să facă trei ore cu maşina până la Hajduszoboszlo, staţiunea maghiară care se situează la 60 de kilometri de Vama Borş. Preţul de intrare în aqua-parkul cu 13 piscine, o plajă mediteraneeană şi un lac pentru bărci este de 1.800 de forinţi, adică 27 de lei. Există curse regulate în fiecare miercuri, vineri şi duminică, iar un bilet dus-întors costă 80 de lei.

Banat: ştranduri "fără frontiere"

Timişorenii vizitează în weekend şi staţiunile de wellness din Ungaria. În staţiunea Hoiduszoloszo, care se întinde pe 30 de hectare şi unde chelnerii vorbesc chiar şi limba română, intrarea costă între 5 şi 9 euro.
Ştrandurile din localităţile maghiare Gyula, Battonya sau Oroshaza sunt frecventate de cei din Arad, Timiş, Bihor, Satu Mare.

Ştrandul "Băile Cetăţii" din oraşul Gyula, situat la 60 km de municipiul Arad, este una dintre atracţiile din ţara vecină, pentru bazinul cu valuri artificiale, 20 de bazine cu apă, un mini aqua-park pentru copii şi zeci de tobogane.

Preţul unui bilet de intrare la acest ştrand este de 1.600 forinţi, adică 20,4 lei. Ştrandul "Neptun" din Arad, cel mai mare din Europa de Est, a fost deja deschis publicului, deşi abia de la sfârşitul lunii iunie vor fi disponibile trei bazine de înot. Până atunci, administraţia ştrandului a pus la dispoziţie şi terenuri de tenis, trambuline roller-skates sau teren pentru minifotbal cu instalaţie nocturnă. Preţul de intrare este de 2,5 lei.

Mamaia: tobogan "super crater"

Cel mai mare parc acvatic din România, AquaMagic din Mamaia, îşi va deschide porţile pe 13 iunie. Zilele acestea se lucrează la reamenajarea parcului şi la instalarea toboganului "super crater", destinat doar celor mai curajoşi dintre vizitatori. Preţul unui bilet de intrare la AquaMagic va fi de 40 lei pentru un adult şi 20 lei pentru copiii sub 1,50 metri.

Iaşi: băi cu nămol

Ştrandul din capitala Moldovei se deschide oficial în cursul săptămânii viitoare. Reprezentanţii primăriei susţin că, odată cu ştrandul, se va deschide şi plaja cu nămol de la Băile Nicolina. Preţul unui bilet de intrare va fi de patru lei pentru adulţi şi un leu pentru copii şi pensionari.

Pe Valea Jiului există un singur ştrand în municipiul Lupeni. Vremea în această regiune muntoasă este mai rece, astfel încât complexurile de agrement îşi vor deschide porţile abia de la mijlocul lunii iunie. (La acest material a mai colaborat Secţia Corespondenţi)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite