Începe bacalaureatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 190.000 de absolvenţi de liceu susţin, de astăzi, bacalaureatul. În această săptămână, începând cu ora 9,00, se vor desfăşura probele orale la limba şi literatura română (26-27

Peste 190.000 de absolvenţi de liceu susţin, de astăzi, bacalaureatul. În această săptămână, începând cu ora 9,00, se vor desfăşura probele orale la limba şi literatura română (26-27 iunie), la limba şi literatura modernă (28-29 iunie) şi la limba şi literatura maternă (30 iunie-1 iulie). Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii au la dispoziţie între 10 şi 15 minute.
Cei care aleg al doilea bilet cu subiecte pierd 2 puncte. Întrucât probele orale sunt eliminatorii, cei care obţin note sub 5 sau nu se prezintă la una dintre probe nu mai pot participa la probele următoare. Nu se admit contestaţii la probele orale.
Probele scrise sau practice ale primei sesiuni de bacalaureat se vor desfăşura după cum urmează: 3 iulie - limba şi literatura română, 4 iulie - limba şi literatura maternă, 5 iulie - proba obligatorie a profilului, 6 iulie - probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, 7 iulie - probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Rezultatele se vor afişa pe 10 iulie până la ora 16, iar până la ora 20 a aceleiaşi zile se pot depune contestaţii.
Candidaţii care au participat, dar nu au promovat bacalaureatul în sesiunile organizate începând cu 2003 pot solicita recunoaşterea probelor promovate în aceste sesiuni. Bacalaureatul va fi promovat de acei candidaţi care obţin cel puţin 5 la fiecare probă orală, scrisă sau practică, iar media generală va fi de minimum 6. A doua sesiune de bacalaureat se va desfăşura la sfârşitul lui august şi începutul lui septembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite