Încep reîmpăduririle în judeţul Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Silvcă Târgu Jiu va demara în această primăvară un amplu program de împăduriri în judeţul Gorj. Va fi împădurită integral o suprafaţă de 60 de hectare, iar pe circa 100 de

Direcţia Silvcă Târgu Jiu va demara în această primăvară un amplu program de împăduriri în judeţul Gorj. Va fi împădurită integral o suprafaţă de 60 de hectare, iar pe circa 100 de hectare de pădure vor fi efectuate lucrări de regenerări naturale. În primăvara acestui an se vor efectua împăduriri integrale, completări curente pe o suprafaţă de 60 de hectare şi refacerea plantaţiilor afectate de secetă pe 37 de hectare.

Se vor folosi peste 800 de mii de puieţi forestieri din următoarele specii: molid, brad, gorun, stejari, salcâm, frasin, paltin şi cireş. Cei mai mulţi puieţi vor fi cei de stejar.


"Copacii tineri sunt produşi în pepinierele noastre, ale Direcţiei Silvice Târgu Jiu", a spus Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj. Din luna martie se va declanşa şi activitatea de scoatere a puieţilor din pepiniere şi vor fi transportaţi la şantierele de împădurire. "Puieţii care vor fi plantaţi vor fi transportaţi la ocoalele silvice din localităţile Turceni, Peşteana Jiu, Hurezani şi Târgu Cărbuneşti. Pe data de 3 martie va demara acţiunea de împădurire la Hurezani şi Peşteana.


Lucrări de regenare


Potrivit Direcţiei Silvice Târgu Jiu, în perioada 1999-2007, în Gorj, au fost executate lucrări de regenerare pe o suprafaţă de 1.970 de hectare. Judeţul dispune, în prezent, de un fond forestier în suprafaţă de 133.218 de hectare, din care 66.700 de hectare păduri de munte, 40.118 de hectare păduri de deal şi 26.400 de hectare păduri de câmpie.

Foarte multe societăţi comerciale au concesionat zone importante din acest domeniu.
"Pădurea este protectoarea tuturor, a mediului înconjurător, a solului, a omului. Fiecare are obligaţia morală să planteze un copac. Am de gând să organizez câteva campanii de plantare a puieţilor pe terenuri ce prezintă risc de inundaţii sau alunecări de teren. Voi implica elevii şi localnicii", a spus Gheorghe Fometescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia mediului Gorj. (Mihaela Floroiu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite