Încep procesele "fermelor aviare" de la Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni sunt primele înfăţişări în procesele "aviare". Reprezentanţii fostei ferme "Patiprod" de pe platforma Codlea, rebotezată Galli-Gallo, au explicat ieri, într-o conferinţă de presă,

Luni sunt primele înfăţişări în procesele "aviare". Reprezentanţii fostei ferme "Patiprod" de pe platforma Codlea, rebotezată Galli-Gallo, au explicat ieri, într-o conferinţă de presă, motivele pentru care au acţionat în judecată Direcţia Agricolă şi Direcţia Sanitar-Veterinară din Braşov. Potrivit directorului de la GalliGallo, Cătălin Muntean, instituţiile respective refuză în mod nejustificat să semneze documentele de despăgubire pentru pagubele suferite în urma gripei aviare.
"Au fost eutanasiaţi 520.712 pui şi 15.780 curcani şi s-au confiscat 140 t carne de pasăre. Pierderile noastre au fost evaluate la 58 miliarde de lei, deşi sunt mai mari. Am avut activitatea blocată timp de patru luni, iar ca să reîncepem activitatea am fost nevoiţi să vindem o fermă, pentru că nicio bancă nu a vrut să ne acorde credite", a anunţat Muntean, care spune că, în prezent, Galli-Gallo livrează zilnic 20 t de carne de pasăre, iar toate fermele au fost reautorizate şi populate cu 200.000 de păsări. Supărarea fermierilor codleni, care şi-au reînceput activitatea (inclusiv cei de la Drakom Silva şi Aviprod 2000), este că ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, nu este de acord cu plata acestor despăgubiri până când procesele penale nu sunt finalizate. Dosarele pe rol au ca obiect cercetarea administratorilor fermelor, acuzaţi de răspândirea de boli la plante şi animale, falsificarea şi punerea în circulaţie de alimente falsificate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite