Incendiul din tunelul Frejus a provocat moartea a doi sloveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soferii care au avut nesansa sa traverseze, sambata dupa-amiaza, tunelul de la Frejus, au trait clipe de groaza, din cauza unui incendiu. Izbucnit la un camion incarcat cu cauciucuri, catre

Soferii care au avut nesansa sa traverseze, sambata dupa-amiaza, tunelul de la Frejus, au trait clipe de groaza, din cauza unui incendiu. Izbucnit la un camion incarcat cu cauciucuri, catre mijlocul tunelului de 12,8 kilometri, ce face legatura intre Franta si Italia, focul s-a extins rapid si la alte vehicule. Doua persoane au murit de pe urma incendiului, iar alte cateva au fost intoxicate de fumul dens, fiind transportate la spital. Victimele sunt Doliban Vukanovici, de 23 de ani, si Pavol Blanarovik, de 24 de ani, ambii din Slovenia. Incendiul, provocat de o scurgere de motorina, potrivit imaginilor surprinse de o camera de supraveghere, a fost stins de echipele de interventie abia dupa sase ore. Francezii au anuntat ca cinci vehicule au fost distruse de foc, iar partea italiana, ceva mai norocoasa, a facut cunoscut ca 19 masini, un autobuz, o rulota si noua soferi de TIR-uri au reusit sa iasa din tunel dupa declansarea incendiului.
Soferul salvator
"Am vazut fum venind din partea dreapta a camionului meu. Am coborat imediat, am declansat semnalul de alarma si am luat-o la fuga spre Italia", a povestit soferul camionului aflat la originea dramei. Dalibor Viksanovic, un sarb de 23 de ani, venea din Belgia si se indrepta spre Bari, in sudul Italiei. Prin prezenta sa de spirit, tanarul a preintampinat o tragedie, contribuind la salvarea altor soferi. "Am vazut un barbat alergand spre mine, a relatat ulterior un sofer francez. Am oprit camionul si am rupt-o la fuga impreuna cu el, spre Italia". In ultimii cinci ani, in tunelul de la Frejus s-au declansat mai multe incendii de mica amploare, soldate cu evacuari, dar fara victime. Cea mai mare catastrofa a avut loc la 24 martie 1999, in tunelul Mont-Blanc, care face, de asemenea, legatura intre Franta si Italia. Provocat tot de un camion si declansat tot la mijlocul tunelului, incendiul devastator din 1999 s-a soldat cu 39 de morti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite