Incendiu uriaş pe aeroportul Ataturk din Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit, ieri după-amiază, pe aeroportul Ataturk din Istanbul, în zona pentru mărfuri a terminalului C. Clădirea se află în apropierea unui hangar cu avioane militare.

Un incendiu puternic a izbucnit, ieri după-amiază, pe aeroportul Ataturk din Istanbul, în zona pentru mărfuri a terminalului C.
Clădirea se află în apropierea unui hangar cu avioane militare. Pompierii au declanşat o operaţiune masivă pentru stingerea flăcărilor, intervenind atât din aer, cu ajutorul avioanelor cisternă, cât şi de la sol. Sute de persoane au fost evacuate din clădirile aflate în apropiere. În zonă au sosit mai multe ambulanţe deşi nu se anunţaseră victime. Traficul aerian a fost parţial suspendat, "victimă" fiind şi cursa Tarom RO263 Bucureşti-Istanbul cu 55 de pasageri la bord, care trebuia să decoleze de pe Henri Coandă la 16.30. Televiziunea turcă NTV relata că este posibil ca angajaţii din sectorul cargo ar putea fi blocaţi în clădirea cu două etaje, utilizată pentru transporturile internaţionale care sosesc la Istanbul. Cauzele incidentului sunt contradictorii. Potrivit martorilor oculari, incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit, în zonă desfăşurându-se lucrări la reţeaua electrică. Televiziunea particulară Sky-Turk a semnalat explozii ocazionale în clădire şi a apreciat că incendiul ar fi putut fi cauzat de substanţe chimice. Norii groşi de fum, de peste 30 de metri, puteau fi văzuţi, ieri, din tot oraşul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite