Incendiu uriaş în Marsilia - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu uriaş în Marsilia - Revista presei internaţionale
Incendiu uriaş în Marsilia - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre un incendiu uriaş în Marsilia, debutul lui Ronaldo în cinematografie sau criticile aduse de Obama poliţiei americane. Printre alte subiecte, Oscar Arias a prezentat o nouă propunere care să pună capăt crizei politice din Honduras, iar Frank Nouble impresionează West Ham.

Incendiu uriaş în Marsilia. Un uriaş incendiu declanşat în sud-estul oraşului francez Marsilia a devastat până noaptea de miercuri spre joi circa 1.200 ha de tufişuri şi păduri de pini, a atins case şi a obligat peste 300 de locatari ai acestora şi ale altora ameninţate să le evacueze, relatează The Washington Post, citând surse din cadrul marinarilor-pompieri.Incendiul, unul dintre cele mai mari în ultimii trei ani în Franţa, nu a făcut victime deocamdată. Doar un pompier şi patru poliţişti au fost intoxicaţi uşor de fum.


Ronaldo va juca într-un film iranian. Fotbalistul Ronaldo va apărea într-un film despre o fată palestiniană care a fost ucisă înainte de a-şi împlini visul de a-l fi întâlnit, scrie The Telegraph. Ronaldo a ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte participarea sa la film şi ar putea începe filmările în septembrie în Liban, potrivit oficialilor de la Camera de Comerţ baraziliano-iranină, care aprijină producerea filmului. Deşi încă nu are un titlu, filmul se bazează pe o poveste adevărată a unei adolestente de 13 ani, Alneyrab, care şi-a dorit să îl întâlnească pe Ronaldo când acesta a vizitat Orientul Mijlociu într-o misiune umanitară, în 2005.

Obama critică arestarea unui profesor de la Harvard. Preşedintele Barack Obama a acuzat poliţia americană că a acţiont "stupid" prin arestarea profesorului de la Harvard, Henry Louis Gates Jr. săptămâna trecută, scrie The New York Times, după ce un ofiţer de poliţie stabilise că Gates nu intrase prin efracţie în propria casă. Obama a mai menţionat în timpul unei conferinţe de presă şi de faptul că afro-americanii şi hispanicii din Statele Unite sunt familiari cu rasismul forţelor de ordine.

Propunere nouă pentru Honduras. Preşedintele din Costa Rica, Oscar Arias a prezentat o nouă propunere care să pună capăt crizei politice din Honduras, însă adoptarea acestei este puţin probabilă din moment ce una dintre părţi a descris discuţiile ca fiind "eşuate", iar cealaltă a cerut mai mult timp, scrie CNN. Potrivit documentului, numit Acordul San Jose, se cere ca preşedintele exilat Jose Manuel Zelaya să se întoarcă la putere, să se creeze un guvern de acord şi alegeri anticipate.

Frank Nouble impresionează West Ham.
Tânărul fotbalist englez Frank Nouble, 17 ani, a semnat un contract pe 5 ani cu formaţia West Ham United, după ce a refuzat o primă propunere venită din partea clubului care l-a format, Chelsea Londra, a anunţat WHU, locul 9 în campionatul precedent. "Este o zi mare pentru mine şi familia mea", a declarat Frank Nouble, care va fi folosit ca al doilea vârf, în sprijinul atacantului Carlton Cole, scrie The Sun.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite