Incendiile de păşune vor fi penalizate aspru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, un nou incendiu s-a propagat pe o suprafaţă de 160 de hectare de mirişte şi lizieră de pădure, pe raza localităţilor Cerveniţa şi Prunişor, din judeţul Mehedinţi. Florentin


Ieri, un nou incendiu s-a propagat pe o suprafaţă de 160 de hectare de mirişte şi lizieră de pădure, pe raza localităţilor Cerveniţa şi Prunişor, din judeţul Mehedinţi. Florentin Dragomir, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din acest judeţ, a declarat că la faţa locului au fost trimise două autospeciale, pentru a veni în sprijinul comitetului local de intervenţie şi a împiedica înaintarea focului către gospodăriile cetăţenilor şi spre plantaţiile de vie şi pomi fructiferi.

"Am fi trimis mai multe forţe, dar majoritatea lucrătorilor noştri se află mobilizaţi la incendiul de pădure din perimetrul localităţii Topleţ, din judeţul Caraş-Severin. În cazul în care echipele respective vor fi depăşite de situaţie, vom solicita sprijinul pompierilor din judeţele învecinate", aprecia, ieri, Florentin Dragomir.

Din 23 iulie până în prezent, pompierii mehedinţeni au fost solicitaţi să intervină la stingerea a 23 de incendii, majoritatea produse din cauza nerespectării de către cetăţeni a condiţiilor legale de utilizare a focului deschis. Autorităţile locale din mai multe judeţe au propus modificarea legii şi înăsprirea pedepselor pentru cei care incendiază miriştile în timpul secetei.

De altfel, pompierii militari din mai multe judeţe s-au luptat în ultima perioadă cu flăcările. Incendiile au mistuit păduri şi păşuni în judeţele Hunedoara, Harghita şi Caraş-Severin. Cum lemnul nu ia foc decât la peste 400 de grade Celsius, e limpede că incendiul de pe mirişti e dus de vânt până la liziera pădurilor şi e nevoie de amenzi mai mari pentru a opri fenomenul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite