Incendii şi pe litoralul bulgar al Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Grecia şi Turcia, şi Bulgaria se confruntă cu incendii devastatoare în mai multe regiuni. Canicula a provocat un nou incendiu în nordul ţării, distrugând 5.000 de metri pătraţi de

După Grecia şi Turcia, şi Bulgaria se confruntă cu incendii devastatoare în mai multe regiuni. Canicula a provocat un nou incendiu în nordul ţării, distrugând 5.000 de metri pătraţi de pădure de pin, scrie presa bulgară.
Incendiul, care ameninţa să se extindă către oraşul Varna, a fost stins de pompieri cu ajutorul populaţiei locale. Flăcările s-au apropiat periculos de mult de primele case din districtul Asparuhovo (cartierul Djanvara) al oraşului Varna, unde locuitorii s-au implicat în stingerea incendiului. Chiar şi copiii au ajutat aşa cum au putut, în timp ce pompierii au fost nevoiţi să apeleze la maşini de teren speciale din cauza dificultăţii de a ajunge la zona incendiată. După ore de muncă, focul a fost stins, iar locuinţele din cartierul Djanvara au fost salvate. Incendiile de pădure au făcut ravagii la sfârşitul acestei luni în mai multe ţări europene, precum Spania, Portugalia, Grecia şi Turcia. În mai toate cazurile, ele au fost provocate de temperaturile excesive. Doar în Turcia, o grupare teroristă kurdă a revendicat provocarea incendiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite