Incendiu şi inundaţie la staţia de metrou Piaţa Romană: "Au luat şinele foc în timp ce din tavan curg două cascade"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metroul a fost oprit preț de câteva zeci de minute, după ce un incendiu a izbucnit vineri seara în stația de metrou Piața Romană. Câteva minute mai târziu, stația a fost invadată de apă, fiindcă asupra Bucureștiului s-a abătut o ploaie extrem de puternică de scurtă durată.

"La metrou, la Romană, au luat șinele foc în timp ce din tavan curg 2 cascade. Aventură!!!”, așa descrie Iren ceea ce se întâmpla în jurul orei 21.00, în centrul Capitalei. ”La metrou pe magistrala Pipera e nebunie. Stația Romană e inundată”, scrie Bogdan Mihai, un alt martor ocular, pe Twitter.

"La Romană, acum vreo oră, venea fum din tunel şi se vedeau nişte mici flăcări. Nici nu vreau să-mi imaginez ce s-ar întâmpla dacă ar veni un cutremur", mărturiseşte Ioana pe Facebook.

image

Foto: Teniescu

O cititoare "Adevărul" a trimis pe adresa redacţiei câteva rânduri despre experienţa ei cu metroul, pe traseul Aviatorilor - Unirii . "Problemele au început de la staţia de metrou Aviatorilor. Metroul care venea dinspre Pipera a staţionat vreo 15 minute fără nicio explicaţie. Când în sfârşit a plecat spre Piaţa Victorie, conductorul a anunţat staţia pe partea stângă (în mod normal peronul la Victoriei e pe dreapta). (...) Pe ruta Piaţa Victoriei - Piaţa Romană metroul a circulat pe o singură linie din cauza unei defecţini apărută în staţia Piaţa Romană, unde tavanul s-a spart, iar apa curgea pe linie făcând imposibilă trecerea metroului", povesteşte acesta.

"Echipaje ale Metrorex se aflau în staţie şi încercau să găsescă o soluţie. Şi la Romană metroul a staţionat mai mult decât în mod normal. Au existat două tentative de a pleca de pe loc, însă ceva a împiedicat acest lucru. S-au auzit două bubuituri, câţiva tineri vorbeau de o „flamă" pe care ar fi văzut-o în timp ce se aflau pe peron. O parte din călători au coborât de teamă, iar alţi câţiva tineri de pe peron se amuzau, făceau glume şi filmau cu telefoanele mobile. În momentul în care metroul a plecat din staţie în interior mirosea a încins şi se putea observa fum", conchide cititoarea.

Până la această oră, reprezentanții Metrorex n-au putut fi contactați.

În această seară, Capitala a devenit o mică ”Veneție” după ce a avut loc o rupere de nori care n-a durat însă prea mult. Stația de metrou Universitate este, de asemenea, sub asediu: apele au invadat atât stația propriu-zisă, cât și pasajul de la Universitate.

Liniile de la ISU București au fost blocate preț de câteva minute datorită solicitărilor venite din partea locuitorilor Capitalei. Echipajele Apa Nova au fost dublate, iar la această oră autoritățile încearcă să evacueze apa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite