Dinu Petre: „Încearcă să-ţi consolidezi relaţia cu clienţii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Petre: „Încearcă să-ţi consolidezi relaţia cu clienţii!“
Dinu Petre: „Încearcă să-ţi consolidezi relaţia cu clienţii!“

Dinu Petre, partener la casa de avocatură Cunescu, Balaciu şi Asociaţii, recomandă managerilor să-şi consolideze relaţia cu clienţii. Asta pentru a preveni riscurile, mai ales pe cele juridice. Avocatul Dinu Petre se fereşte să facă previziuni pentru 2009. Totuşi, speră ca cifra de afaceri a companiei la care lucrează să se menţină în acest an la nivelul din 2008.

La cei 39 de ani ai săi, Dinu Petre se autointitulează un „optimist fragil“. Lucrează de aproape 12 ani la aceeaşi companie, Cunescu, Balaciu şi Asociaţii, preferă investiţiile clasice şi încă mai crede în potenţialul pe termen lung al pieţei imobiliare, în ciuda perspectivelor sumbre din prezent.

Coleg, nu concurent

Chiar dacă are o meserie plină de compromisuri, spune că nu a fost nevoit, cel puţin până acum, să renunţe la principiile după care se ghidează în viaţă. În ultimul deceniu avocatura a crescut, atât sub aspectul numărului de practicanţi, cât şi sub cel al implicării avocaţilor în viaţa economică şi socială. În ceea ce priveşte concurenţa, Dinu Petre se consideră coleg, nu concurent, cu cea mai mare parte dintre avocaţi.

„În continuare, necesarul de servicii juridice este mai mare decât oferta, iar nivelul calitativ este satisfăcător, aşa că există loc pentru orice profesionist“, consideră Dinu Petre.

Afacerile oneste vor depăşi criza

Cea mai mare realizare profesională este faptul că a reuşit să-şi păstreze clienţii pe o perioadă destul de lungă. Spune, mai în glumă mai în serios, că orice „aniversare“ alături de un client al casei de avocatură unde activează este un prilej de satisfacţie profesională. În vreme de recesiune, avocatul le recomandă managerilor să-şi îmbunătăţească relaţia cu clienţii şi să se pună în locul acestora măcar pentru o clipă.

Asta pentru a încerca să prevină riscurile, mai ales cele juridice. Dinu Petre este de părere că afacerile oneste vor reuşi să depăşească cu bine perioada de recesiune economică. Avocatul este optimist şi în privinţa casei de avocatură unde este partener, pentru că speră să menţină aceeaşi cifră de afaceri de anul trecut, 800.000 de euro.

Se fereşte de previziuni pentru acest an. „Este un an mai puţin previzibil şi plin de evenimente care vor influenţa mediul de afaceri“, consideră el. Avocatul este încercat de o singură temere: să nu-şi piardă şi puţinul optimism care îl caracterizează în prezent.

Petre consideră că nu există mari diferenţe de gândire între oamenii de afaceri români şi cei occidentali. „Stilul de afaceri autohton încearcă să se apropie de cel din Occident, bineînţeles cu nuanţe locale“, consideră Dinu Petre. El mai spune că în timpul liber călătoreşte mult, iar locul unde-şi „încarcă bateriile“ este unul superb, nepopulat încă, undeva la munte, în România. Nu a vrut să ne divulge zona pentru simplul motiv că vrea să rămână „intactă“.

Ultimul concediu a fost o săptămână de schi, în martie 2009, în România, iar ultima carte pe care a citit-o a fost „Vărul Alexandru şi alte poveşti adevărate“ de Adrian Oprescu. Cartea povesteşte despre România anilor ’50 şi dramele din închisorile politice.

Scurtă activitate

Are o bogată experienţă ca avocat (consultanţă şi litigii) legată de toate aspectele de drept comercial din România, în drept administrativ şi fiscal, leasing şi finanţări nebancare. Dinu Petre este avocat partener la Cunescu, Balaciu şi Asociaţii din noiembrie 1997 şi până în prezent. A absolvit Facultatea de Drept în iunie 1994.

A mai parcurs studii de perfecţionare la Institutul TMC ASSER şi a obţinut o specializare în dreptul afacerilor şi una în drept comunitar. În anul 2001 a absolvit un curs de perfecţionare la Organizaţia Mondială a Comerţului în dreptul arbitrajului comercial internaţional.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite