Înalţi oficiali UE, aşteptaţi la Revelionul integrării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

special nu numai prin modul de organizare, ci şi prin invitaţii care sunt aşteptaţi la Bucureşti, la trecerea dintre ani. Până la această oră şi-au confirmat prezenţa comisarul european

special nu numai prin modul de organizare, ci şi prin invitaţii care sunt aşteptaţi la Bucureşti, la trecerea dintre ani. Până la această oră şi-au confirmat prezenţa comisarul european Olli Rehn şi ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier. Autorităţile române aşteaptă şi confirmarea prezenţei preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Municipalitatea a primit iniţial 3,3 milioane de euro de la guvern, pentru organizarea Revelionului, însă neînţelegerile dintre instituţii au dus la apariţia a două petreceri în loc de una. Până la această oră nu se cunoaşte, însă, firma care ar urma să pună în scenă evenimentele.
Spectacol între Casa Poporului şi Universitate
Surse din Primăria Municipiului Bucureşti spun că licitaţia iniţială a fost suspendată pentru că unul dintre participanţi a depus o contestaţie. Organizarea Revelionului a fost licitată de Media Pro Pictures, Stage Expert şi Sfinx Experience, deşi trustul lui Adrian Sârbu a primit aprobare de la PMB pentru organizarea Revelionului în Piaţa Revoluţiei. "Ca de obicei, noi vom face petrecerea în acelaşi loc şi ne vom axa pe un show al integrării României în Uniunea Europeană", explică Maria Apostol, şeful departamentului PR al ProTV. Ea mai spune că bucureştenii vor avea parte de o petrecere cu vedetele autohtone, precum şi de un foc de artificii spectaculos. Pentru momentul trecerii dintre ani, municipalitatea a ales să organizeze festivitatea în Piaţa Universităţii, unde este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu. Astfel, Revelionul integrării ar putea să se desfăşoare între Piaţa Universităţii şi Piaţa Parlamenului, unde premierul Călin Popescu Tăriceanu va fi gazdă. În perimetrul cuprins între cele două locaţii ar putea fi amplasate două scene mari, pe care să se desfăşoare programul artistic, dar şi cel politic.
Astfel, bucureştenii vor asista alături de reperezentanţi ai Uniunii Europene atât la momentul schimbării anilor, cât şi la cel al schimbării istoriei României. Este de aşteptat ca prima secundă de europenizare oficială să fie primită de zeci de mii de bucureşteni.

Vanghelie vrea din nou la Romexpo
Edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, le promite locuitorilor lui că şi anul acesta vor avea parte de o petrecere ieftină şi distractivă la Romexpo. "Nu am stabilit exact cât va costa un bilet, dar vreau ca, de data aceasta, să nu se mai calce lumea în picioare pentru intrarea la petrecere", explică primarul. Anul trecut, evenimentul organizat de Primăria Sectorului 5 s-a făcut cunoscut mai degrabă prin scandalul vânzării biletelor, al accesului în sala mare a Romexpo şi a agresiunilor dintre cei care s-au înghesuit de dimineaţa până seara, la sediul primariei, ca să capete un loc la Revelionul lui Vanghelie. Cu toate acestea, vedetele internaţionale, meniul şi distracţia i-au făcut pe câteva sute de bucureşteni să revină la aceleaşi petreceri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite