În videoconferinţă cu Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horea Ardelean (6 ani) a cerut cadouri şi pentru părinţi, asigurându-l pe Moş că şi ei au fost foarte cuminţi
Horea Ardelean (6 ani) a cerut cadouri şi pentru părinţi, asigurându-l pe Moş că şi ei au fost foarte cuminţi

Moşul există! O pot confirma copiii de la o grădiniţă din Oradea care i-au comunicat prin videotelefon bătrânului cât de cuminţi au fost şi ce cadouri ar dori să găsească sub brad. Prichindeii care au intrat în direct cu Moş Crăciun la grădiniţă au fost atât de emoţionaţi că au şi uitat poeziile pregătite să-l impresioneze. Cei mai îndrăzneţi au cerut însă daruri şi pentru părinţi.

Moş Crăciun ţine pasul cu vremurile. Au trecut zilele când cei mici îi trimiteau mesaje scrise cu migală prin poştă. Mai nou, Moşul poate fi contactat prin e-mail, pe reţelele de socializare sau direct prin videotelefon. Copiii din Oradea sunt printre primii care au experimentat astfel de convorbiri în direct cu Moş Crăciun.

Cu două săptămâni înainte de Ajun, micuţii de la Grădiniţa Numărul 27 din Oradea s-au aliniat frumos în faţa aparatului minune care l-a adus pe Moş mai aproape de ei. Chiar şi cei mai gălăgioşi dintre prichindei şi-au pierdut însă curajul când, la capătul celălalt al firului, Moşul de la Polul Nord le-a spus „Ho ho ho, aici e Moşu'. Cine e acolo?". Cezar Ştiube, cel care a a intrat primul în direct cu Moş Crăciun, şi-a spus aproape şoptit numele. „Am un an şi jumătate", a adăugat el timid, uitând că de fapt abia a împlinit trei anişori. Ceilalţi prichindei şuşotesc: „Are barbă albă!", „Şi costum roşu", „E Moşu', e Moşu'!". Între timp, Cezar reuşeşte să scape de emoţii, dar tot nu priveşte către ecranul de unde îi zâmbeşte bătrânul de la Polul Nord: „Da, am fost foarte cuminte, i-am ascultat pe mama şi pe tata, merit jucării".

„Vreau un calculator - broască!"

Andrada Tanc a urmărit cu atenţie conversaţia colegului de grădiniţă şi este convinsă că pe ecranul videotelefonului a apărut Moş Crăciun în persoană. „Eu aş vrea de Crăciun să primesc o păpuşă", a spus hotărât fetiţa în vârstă de 6 ani. Încet-încet, prichindeii au prins curaj, iar listele de cadouri s-au lungit. „Moşule, eu vreau o sabie Star Wars, din aia ca în film. Promit că am fost copil cuminte, am ascultat-o pe mama când m-a certat şi pe doamna educatoare când a zis să mănânc tot din farfurie", a spus Sebastian Pop, care a împlinit 6 ani.

Alţi puşti au ţinut să-i precizeze Moşului că nu numai ei merită cadouri, ci şi frăţiorii sau părinţii, care nu au avut şansa să-i spună personal bătrânului ce-şi doresc să găsească sub brad. Aţii chiar au negociat. „Îţi spun o poezie, dar vreau să mi-aduci un calculator-broască. Şi să ştii că şi mama, şi tata au fost cuminţi şi merită cadouri", a zis repede Horea Ardelean (6 ani).

Astfel, timp de câteva ore, cei aproape 60 de copii din grădiniţă au ajuns pe rând pe scăunelul din faţa ecranului la care vorbea Moş Crăciun. Cei mai îndrăzneţi, care mai reuşeau să-şi amintească ceva când erau faţă în faţă cu el, i-au spus şi poezii sau cântecele. Listele de cadouri au inclus mai ales jucăriile la la modă, inspirate din filme sau desenele animate: figurine Spiderman sau Star Wars, maşinuţe Ferrari, păpuşi Baby Amore. „Unul dintre băieţei a fost foarte drăguţ şi s-a gândit să-i ceară Moşului şi câte ceva pentru părinţi. Pentru tatăl lui a cerut nişte bere", a povestit Samuil Hahadi, organizatorul videoconferinţei cu Moş Crăciun.

Părinţii au primit o copie a listei de dorinţe

Educatorii au fost şi ei surprinşi de reacţiile celor mici. „Toţi au fost foarte încântaţi să vorbească cu Moş Crăciun, dar întâlnirea a avut un impact puternic din punct de vedere emoţional. Andrada este foarte dezgheţată de obicei. Nu-mi vine să cred cât de mult s-a intimidat când a vorbit cu Moşul", a declarat Natalia Coroiu, educatoare.
Până în Ajun, dorinţele celor mici trebuie să se îndeplinească. Nu mai există niciun impediment. „Anii trecuţi, multe scrisori n-au ajuns la Moş Crăciun din cauza troienelor. Acum, listele cu cadouri ajung sigur la destinaţie", a mai spus Hadadi. În plus, părinţii au primit o copie a conversaţiei prichindeilor cu Moşul, aşa că vor avea timp să „negocieze" la rândul lor cu bătrânul darnic. 

În spirit eco

„Noi suntem o grădiniţă cu steag verde, Moşul este ecologist şi nu mai vrea să tăiem copacii pentru a-i scrie scrisori", a explicat Natalia Coroiu de ce a găzduit videoconferinţa.

"Promit că am fost copil cuminte, am ascultat-o pe mama când m-a certat şi pe doamna educatoare când a zis să mănânc tot din farfurie."
Sebastian Pop 6 ani

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite