În culisele Teatrului Odin din Danemarca: Fantome exotice în ţara lui Hamlet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Chiţan de la  „Adevărul“ a fost până în Danemarca şi a văzut cum se face teatru la cel mai înalt nivel. Teatrul Odin a organizat săptămâna trecută un festival în care au fost prezentate resorturile disciplinei spartane din spatele spectacolelor antropologice create de celebrul regizor italian Eugenio Barba.

La Festivalul „Odin Week“, care s-a încheiat la 21 august la Holstebro, au participat 61 de specialişti în teatru din toată lumea, alături de spectatori autohtoni. Străbătând uneori continente şi oceane, participanţii au căutat să înţeleagă resorturile teatrului antropologic practicat de Eugenio Barba, „unul dintre pilonii culturii teatrale moderne“, după cum îl numeşte criticul de teatru George Banu. De aproape cinci decenii, Barba creează un teatru în care esenţele unor culturi din toate colţurile lumii sunt distilate într-o formă în care muzica, dansul, textul în mai multe limbi nu se amalgamează babilonic, ci capătă o semnificaţie ritualică şi cathartică.


Citiţi mâine în „Adevărul literar şi artistic de mâine“ o corespondenţă din Danemarca despre experienţa extraordinară a Simonei Chiţan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite