În august vom avea secetă şi caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prognozele de la Administraţia Naţională de Meteorologie arată că în primele zile ale acestei săptămâni vremea va fi frumoasă, cu temperaturi ce vor atinge maximum 30 de grade Celsius în regiunile sud-estice şi 23 de grade în Transilvania şi Maramureş.

În regiunile intracarpatice, valorile termice vor fi uşor mai scăzute faţă de normalul perioadei.

Ploi de scurtă durată

Astăzi, temperatura va atinge valori maxime de 30 de grade Celsius în majoritatea zonelor din ţară. Cerul se va înnora temporar în regiunele vestice, nordice şi centrale, unde pe alocuri vor fi şi ploi de scurtă durată. Mâine, cerul se va înnora spre seară şi meteorologii anunţă ploi. Temperatura va urca până la 29-30 de grade, la amiază.

În Capitală, astăzi şi mâine cerul va fi variabil, cu vânt slab şi temperaturi maxime de 30 de grade Celsius. Pe litoral, vremea va fi tocmai bună de plajă, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 şi 28 de grade. Apa mării va atinge valori maxime de 25 de grade. În majoritatea zonelor muntoase însă, cerul va fi noros şi, îndeosebi în cursul zilei, vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice.

Potrivit datelor de la Centrul European pentru Prog­noza Vremii pe termen mediu de la Londra, luna august va debuta cu vreme frumoasă în zonele central-vestice ale Europei şi în sudul Peninsulei Balcanice. În rest, va fi instabilă, cu descărcări electrice şi ploi în ţările estice şi central-estice.

Septembrie cu temperaturi normale

Previziunile meteo indică o lună august călduroasă, cu puţine ploi în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile prognozate pentru ultima lună a verii sunt de 35 de grade Celsius, cu două grade mai ridicate decât normalul perioadei în partea sud-estică şi în Lunca Dunării. La mare, normalul acestei perioade e de minimum 20 de grade Celsius. 

În luna septembrie, temperaturile vor mai scădea puţin faţă de august şi se vor încadra în normalul pentru prima lună a toamnei, în majoritatea regiunilor. Mai cald va fi în partea de sud-est. Septembrie va fi sărac în precipitaţii în sud-estul, centrul şi vestul ţării.

Specialiştii susţin că temperaturile medii în septembrie sunt cuprinse între 19 şi 28 de grade în partea sudică şi estică. În Nordul Moldovei, în prima lună a toamnei temperaturile medii prognozate sunt de 19-20 de grade. 

Află de pe forbes.ro şi de ce aleg românii să meargă în concediu prin vecini şi câţi bani cheltuie în Bulgaria

Vezi pe forbes.ro o galerie foto cu "perlele" litoralului bulgăresc şi câţi români le-au trecut pragul

Vezi pe forbes.ro dacă turiştii mai cumpără acum vacanţe în Norvegia sau Mexic?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite