În locul caselor noi, se vând proiectele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În locul caselor noi, se vând proiectele
În locul caselor noi, se vând proiectele

După o lungă perioadă de pauză, dezvoltatorii achiziţionează din nou clădiri în stadiu de desen, iar parcelele de teren se vând cu tot cu schiţele viitoarelor locuinţe. Cumpărătorii vor să vadă cu ochii lor casele pe care îşi dau banii. Investitorii, în schimb, preferă să cumpere off-plan decât să se mai implice în proiecte greenfield.

O parte dintre proiectele anunţate cu surle şi trâmbiţe anul trecut au rămas doar în stadiul de schiţă pe hârtie. Dezvoltatorii au rămas fără bani şi, cum băncile dau credite foarte greu, s-au trezit în imposibilitatea de a se apuca de lucru efectiv. Astfel încât au scos la vânzare terenurile cu planuri urbanistice deja făcute şi cu autorizaţiile de construire obţinute.

„Eurocredit, dezvoltatorul ansamblului Mediterano Mamaia Rezidenţial, scoate la vânzare în regim off-plan proiectul imobiliar de pe litoral“. Un anunţ sec postat pe un site imobiliar. Preţul solicitat pentru complexul situat la 800 de metri de cunoscuta staţiune este de 4,2 milioane de euro.

„Sunt mai mulţi cumpărători interesaţi, dar niciunul nu oferă preţul cerut, astfel că discuţiile sunt încă în faza de tatonări“, spune Laurenţiu Bosoc, acţionarul societăţii care deţine proiectul. Un alt dezvoltator ale cărui planuri au fost date peste cap de evoluţia pieţei este Terra Nova Construct, care vrea să vândă un proiect rezidenţial aflat în construcţie în Popeşti Leordeni. Ansamblul ar urma să cuprindă 240 de locuinţe, preţul solicitat fiind de 8,1 milioane de euro, fără TVA.

Proiecte de vânzarela pachet

O modalitate ingenioasă de a ieşi din criza economică au găsit şi cei de la Euroland Invest Construct. Compania vinde dezvoltatorilor loturi de teren la pachet cu proiectul aferent, iar clienţilor finali – persoane fizice sau juridice – locuinţe aflate în diferite stadii de finalizare.

Există două proiecte de acest tip situate pe Şoseaua Olteniţei, Euroland 1 şi Euroland 2. Primul este compus din 500 de loturi de teren şi se desfăşoară pe o suprafaţă de 60 de hectare, iar Euroland 2 este alcătuit din 200 de loturi de teren şi se desfăşoară pe o suprafaţă de 20 de hectare.

„Proiectele au fost concepute chiar pentru a fi vândute“, spune Gabriel Tanasă, consilier imobiliar în cadrul Euroland.

Citiţi mai multe detalii despre acest subiect în "Expert Imobiliar", supliment ce apare la chioşcuri mâine, 8 septembrie, împreună cu ziarul "Adevărul".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite