Imunitatea ridică doar pe jumătate bariera lui Gigi - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre ridicarea imunităţii lui Gigi Becali doar pe jumătate, ultima zi de înscriere la liceu sau rata şomajului în Constanţa pe perioada verii. Printre alte subiecte, CE ar putea pedepsi România din cauza taxei auto, iar Linia verde deschisă de Ministerul Educaţiei pentru bacalaureat a devenit suport pentru manele.


Imunitatea ridică doar pe jumătate bariera lui Gigi.

Imunitatea europarlamentară pe care o va primi Gigi Becali nu-i obligă automat pe judecătorii români să-i ridice interdicţia de a părăsi ţara. Europarlamentarul Renate Weber, care a fost în actuala legislatură membru în Comisia juridică a Parlamentului European, a explicat pentru Cotidianul că imunitatea de care se va bucura Gigi Becali începând cu 14 iulie, data învestirii noului legislativ european, reprezintă un drept care nu i se acordă automat, deci judecătorii români îi pot menţine în continuare interdicţia de a părăsi ţara, scrie Cotidianul.

Azi este ultima zi de înscriere la liceu.
Astăzi este ultima zi în care absolvenţii claselor a VIII-a pot depune fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. n perioada următoare , datele vor fi introduse în computer, iar părinţii vor putea merge la şcoală pentru a se asigura că nu există greşeli. Apoi datele vor fi centralizate, urmând ca pe 3 iulie să aibă loc repartizarea propriu-zisă a elevilor. Admiterea se va face computerizat, în funcţie de notele la tezele unice şi de media de absolvire a gimnaziului, fiecare însemnând jumătate din media de admitere. Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, cea mai mare medie de admitere din Capitală este 9,97 şi a fost obţinută de doi elevi, în timp ce, la nivel naţional, şase elevi au reuşit să obţină 10, potrivit Evenimentul Zilei.

“Route 66” Mangalia, spre Vama Veche. Dincolo de plajă, mare, distracţie şi stelele afişate la intrarea în hoteluri sau restaurante de lux, litoralul înseamnă pentru unii muncă din greu. Pentru localnici, plaja nu oferă plăceri, ci posibilităţi de angajare. Iar buletinul meteorologic anunţă nivelul câştigurilor din perioada imediat următoare. Rata şomajului este în scădere în judeţul Constanţa din luna mai, ajungând la 3,8% (reprezentând un număr total de 12.014 şomeri înregistraţi, la o populaţie activă de 487.396 de locuitori) de la 4,3 în aprilie, respectiv 4,6 în martie, datorită locurilor de muncă sezoniere, anunţă Jurnalul Naţional.

CE ar putea pedepsi România din cauza taxei auto.
Comisia Europeană va trimite autorităţilor de la Bucureşti o scrisoare de notificare oficială privind neconcordanţa taxei de poluare cu legislaţia UE, acesta fiind primul pas birocratic în declanşarea procedurii de infringement, conform unor surse din CE, citate de Gândul. Cea mai recentă variantă a taxei de poluare este considerată de oficialii UE drept o măsură de descurajare a vânzărilor de maşini la mâna a doua, din cauza nivelului ridicat al acesteia în cazul maşinilor vechi. În acelaşi timp, măsura este considerată protecţionistă pentru că încurajează producţia internă de autovehicule.

Manele pe hotline-ul de Bac. Linia verde deschisă de Ministerul Educaţiei pentru bacalaureat a devenit suport pentru manele, iar un curios a invitat-o pe operatoare la cafea. Ministerul Educaţiei a deschis la începutul săptămânii o linie verde destinată sesizărilor şi problemelor legate de desfăşurarea bacalaureatului. După trei zile s-au înregistrat aproximativ 60 de apeluri, însă nici o persoană nu s-a plâns de vreo probă de la examen. În prima zi, o persoană a cerut să intre în audienţă la Adrian Năstase, iar o doamnă a cerut consultanţă pentru un proiect pe fonduri europene. O singură persoană a vrut „informaţii“ despre bacalaureat: el picase examenul la matematică anul trecut şi a vrut să ştie dacă dă din nou la matematică anul acesta. Marţi, „foarte multe telefoane nu au avut legătură cu examenul. Au fost date în glumă. Sunau şi puneau manele, muzică sau întrebau de cineva şi apoi închideau", povesteşte Robert Lorentz, consilier pe relaţia cu presa al ministrului Educaţiei, citat de Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite