Impozitul la IMM-uri, mânărit în parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la 1 ianuarie 2007, exact data la care intră în vigoare şi acest cod. Textul prin care impozitul pe venit este eliminat a apărut în mod inexplicabil în Codul Fiscal, fără să fi trecut prin

la 1 ianuarie 2007, exact data la care intră în vigoare şi acest cod. Textul prin care impozitul pe venit este eliminat a apărut în mod inexplicabil în Codul Fiscal, fără să fi trecut prin obişnuitele proceduri parlamentare. Iniţial, pe fondul presiunii Partidului Conservator, la Senat a fost votat, cu acceptul reprezentantului Executivului, un amendament prin care impozitul pentru microîntreprinderi era stabilit în funcţie de cifra de afaceri. În textul transmis de Senat către Camera Deputaţilor apare însă, în mod inexplicabil, la articolul lV, o prevedere - care nu figura nici în forma guvernului, nici în raportul Comisiei de buget a Senatului şi nici nu a fost luată în dezbaterea plenului Senatului - care anulează această facilitate, de la data intrării în UE.
Cum Codul Fiscal are circa 290 de pagini şi era necesară adoptarea sa cât mai rapidă, deputaţii au votat fără comentarii atât impozitul pentru microîntreprinderi, cât şi acest articol lV, care-l anulează. "Am fost păcăliţi", a declarat, ieri, deputata PC Graţiela Iordache, care a susţinut că nu ştia de această şmecherie legislativă, de parcă legea de modificare a Codului Fiscal n-ar fi fost votată "cu mânuţa lor" de deputaţi. "Ministerul Finanţelor va face toate demersurile legale necesare pentru a solicita Parlamentului României rectificarea acestei erori materiale, până la data intrării în vigoare a actului normativ în cauză, astfel încât decizia Parlamentului să poată fi aplicată şi după 1 Ianuarie 2007", precizează ministerul.

68. Articolul 107 va avea următorul cuprins:Articolul 107 - "Cota de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor este: 2% în anul 2007; 2,5% în anul 2008; 3% în anul 2009".

Art. IV. - (1) La data aderării României la Uniunea Europeană, prevederile titlului IV - Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege, se abrogă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite