Impozite mai mici şi bonificaţii pentru firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea orădeană intenţionează să adopte o politcă mai prietenoasă cu mediul economic. La dezbaterea publică a politicii fiscale a Oradiei pe 2009, care a avut loc vineri,

Municipalitatea orădeană intenţionează să adopte o politcă mai prietenoasă cu mediul economic. La dezbaterea publică a politicii fiscale a Oradiei pe 2009, care a avut loc vineri, viceprimarul Biro Rozalia şi directorul finanţelor locale, Tănase Miculescu, au prezentat "oferta" pe anul viitor.

Contribuabilii orădeni, persoane fizice şi persoane juridice nu au fost foarte interesaţi de dezbatere, doar două asociaţii patronale fiind prezente la întâlnire.

Primăria Oradea a propus diminuarea impozitului pe clădiri pentru persoanele juridice de la 1,6 la 1,4%, şi continuarea diminuării graduale cu 0,2% până la 0,9%.

Primăria a mai anunţat majorarea cu 10% a taxei pe vehiculele cu masa sub 12 tone, diferenţierea taxei pentru unităţile de alimentaţie publică, în funcţie de zonă şi suprafaţă (în prezent toate plătesc o taxă egală), majorarea taxei hoteliere de la 2,5 la 3%, bonificaţii de 5% pentru persoanele fizice şi juricie care îşi plătesc impozitul până la 31 martie.

Patronatele au cerut ca din taxa pe autovehicule şi taxa hotelieră primăria să construiască parcări şi să realizeze ghiduri turistice pentru turiştii care vizitează Oradea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite